HK200930 011

Rus dubbelt zich naar eindzege in Lyon

Arantxa Rus heeft de dubbeltitel van de Open 6eme Sens Metropole de Lyon gewonnen. Samen met Viktoria Kuzmova was ze in de finale van het WTA 250-toernooi met 3-6 7-5 10-7 te sterk voor Eugenie Bouchard en Olga Danilovic.

Rus en haar 22-jarige Slowaakse partner waren als eerste ingeschaald bij het Franse indoortoernooi. Die status maakten ze helemaal waar door ongeslagen te blijven, al moesten ze in de eindstrijd wel terugkomen van een set achterstand.

De eindzege in Lyon betekende de eerste titel voor de dertigjarige Rus in 2021.

In haar loopbaan was de Zuid-Hollandse voorafgaand aan deze week op de WTA Tour al vier keer de sterkste. Vorig jaar won ze samen met Tamara Zidansek de titel in Palermo en Linz. In 2017 was ze samen met Quirine Lemoine de beste in Bastad.

In het enkelspel strandde Rus in de tweede ronde tegen Greet Minnen.