Den ouden foto forehand oud

Den Ouden mist juniorenfinale

Het is Guy den Ouden niet gelukt om de eindstrijd van het juniorentoernooi op Roland Garros te bereiken. Hij moest in de halve finale met 6-3 6-1 buigen voor Leandro Riedi uit Zwitserland.

In de openingsgame van de partij creƫerde Den Ouden drie breakpunten op de service van zijn Zwitserse tegenstander, maar faalde om er eentje te benutten. In zijn tweede opslaggame werd Den Ouden zelf gebroken, maar hij herstelde de schade direct door terug te breken. Nieuw serviceverlies naar 4-2 werd uiteindelijk fataal voor de 18-jarige Den Ouden. Riedi behield zijn voorsprong en sleepte de eerste set met 6-3 naar zich toe.

Het tweede bedrijf werd eenrichtingsverkeer en niet de goede kant op van onze landgenoot. Riedi sprintte in 24 minuten naar de 6-1 setwinst en bereikte daarmee de finale.

In de eindstrijd treft Riedi zijn Zwitserse landgenoot Dominic Stephan Stricker. De laatste Zwitserse winnaar bij de junioren was Stan Wawrinka in 2003. In 2009 won Roger Federer het mannenenkelspel en in 2015 was Wawrinka ook de beste bij de mannen.

Een Nederlandse speler won nog nooit het enkelspel op Roland Garros. Martin Verkerk stond in 2003 wel in de mannen enkelspelfinale tegen Juan Carlos Ferrero. Antal van der Duim verloor in 2005 de juniorenfinale tegen Marin Cilic.