HK200801 0428

Eredivisie Heren van start

Zondag 13 september start de Eredivisie Heren 2020. Acht teams strijden zeven weken om de landstitel. En in de eerste ronde staat meteen een knaller van ontmoeting op het programma.

Huidig landskampioen Lewabo Huisman Groep ontvangt op de openingsdag kampioen van 2018 Nieuwerkerk. Voor de club uit Beneden-Leeuwen komen dit jaar onder anderen Igor Sijsling, Jesper de Jong, Justin Eleveld en de Belgen Stefan Wauters, Sander Gillé en Joran Vliegen in actie. De twee laatstgenoemden speelden onlangs op de US Open nog de kwartfinale in het dubbelspel.

De Duitser Peter Torebko is de kopman van Nieuwerkerk, dat verder bestaat uit Nederlanders. Guy den Heijer, Alban Meuffels, Michiel de Krom en Bart van den Berg zijn de bekendste namen van de kampioen van 2018.

Finalist in de play-offs vorig jaar was Sportverlichting.com Suthwalda. Voor de club uit Drenthe komen Boy Westerhof, Niels Visker, Tim van Terheijden, Jarno Jans en Erik Dallinga de baan op. De eerste speeldag gaan zij op bezoek in Den Haag, waar FDJ Advocaten Leimonias hen ontvangt. De club uit de hofstad heeft de talenten Tim van Rijthoven en Ryan Nijboer gestrikt. De lijst met spelers bestaat in totaal uit twaalf namen, waaronder die van Bart Stevens, Colin van Beem en Yannick Ebbinghaus.

Verderop in Zuid-Holland ontvangt Naaldwijk, dat het team van HealthCity Arnolduspark vervangt, Muller Bouw de Pettelaer uit ’s-Hertogenbosch. Bij de Naaldwijkers staat nationaal kampioen Gijs Brouwers onder contract. Hij wordt bijgestaan door onder anderen Jelle Sels, Max Houkes, Stephan Gerritsen en Matwé Middelkoop.

Muller Bouw de Pettelaer heeft Sander Jong, Jesse Timmermans, Peter Lucassen en René Lindenbergh in de gelederen.

De laatste wedstrijd op dag één is die tussen Life & Finance Spijkenisse en Heerhugowaard. Voor de thuisploeg komen Thorsten Sollie, Jannick Lupescu, Matthew Pierot, Glenn Smits, Boy Vergeer en Stefan Weeda in actie.

Heerhugowaard reist van Noord- naar Zuid-Holland met Bart de Gier, Dax Donders, Jeroen van de Ven en Jake Mak.

Anders dan voorgaande jaren worden er dit jaar geen play-offs georganiseerd. Het team dat na zeven speelrondes de meeste punten heeft verzameld is landskampioen 2020.

De wedstrijden starten zondags om 12.00 uur, tenzij anders is aangegeven. Elke confrontatie bestaat uit vier enkelspelen en twee dubbels.

Het wedstrijdprogramma en uitslagen van de Eredivisie Heren 2020 is hier te bekijken.