MF NJK 2022 16 en 18 finaledag 2022DSC09793

Strijd om nationale juniorentitels tot en met 16 en 18 jaar barst los

De jongste talenten van Nederland zijn inmiddels in Hilversum tussen de regenbuien door hevig aan het strijden om de nationale titels tot en met 12 en 14 jaar. Vanaf maandag 7 augustus zijn de gravelbanen van het Tulip Tennis Center het terrein voor de leeftijdsklasse tot en met 16 en 18 jaar.

De spanning zal om te snijden zijn, want de concurrentie in de hoogste leeftijdsklassen is groot. Wat vooraf ook vast staat is dat er nieuwe kampioenen worden gekroond.

Vorig jaar won Dilara Okur de titel tot en met 16 jaar. De speelster uit Berkel en Rodenrijs doet dit jaar mee tot en met 18 jaar. Annelin Bakker was vorig jaar runner-up in de finale tegen Isis van den Broek en bij de komende editie als tweede geplaatst achter topseed Rose Marie Nijkamp.

Joy de Zeeuw en Loes Ebeling Koning maken het kwartet aan geplaatste speelsters compleet.

Bij de jongens tot en met 18 jaar is Pepijn Bastiaansen de favoriet om Abel Forger als titelhouder op te volgen. De nummer één van de plaatsing krijgt concurrentie van onder anderen Lars Wagenaar, Rein Koenders en Luuk Tollenaar.

In het enkelspel bij de meisjes tot en met 16 jaar zijn de ogen gericht op eerste reekshoofd Megan Lynn Caffin met in haar kielzog Lina Ilah, Senne Janssen en Dallas Janssen.

Sammy Guinau, Jari Schot, Joris Clermonts en Sander Paradis zijn de vier hoogst geplaatste spelers bij de jongens tot en met 16 jaar. Clermonts won vorig jaar in een jongere leeftijdsklassen het NJK.

Voorafgaand aan het hoofdtoernooi volgen op maandag 7 augustus de kwalificaties. Er wordt dan gestreden om vier plekken in het hoofdschema dat dinsdag 8 augustus begint.

Meer informatie, planning en uitslagen voor de leeftijdscategorieën tot en met 16 en 18 jaar vind je hier.

De toegang tot het Tulip Tennis Center is alle dagen gratis.

Klik hier voor de routebeschrijving.