DB 07990

Sterke Evans houdt Griekspoor in Washington af van derde en grootste ATP-titel

Het is Tallon Griekspoor in Washington niet gelukt om zijn derde toernooizege van dit seizoen te boeken. In de finale van het Mubadala Citi Open moest hij met 7-5 6-3 zijn meerdere erkennen in Daniel Evans.

Voor zowel Griekspoor als Evans betekende de eindstrijd van het ATP 500-toernooi in Washington een kans op winst van de grootste titel uit zijn loopbaan.

De 33-jarige Brit verloor voorafgaand aan het Amerikaanse hardcourttoernooi zes keer in de eerste ronde, maar was in Washington niet te stuiten. Na verlies van de openingsset in het toernooi won hij tien sets op rij. Hij boekte onder andere zeges op Frances Tiafoe en Grigor Dimitrov.

Griekspoor was onderweg naar de finale onder meer te sterk voor Gaël Monfils en top10-speler Taylor Fritz.

De hele week was het weer in Washington een factor. Griekspoor moest zelfs midden in de week twee wedstrijden op één dag spelen. Ook in de titelstrijd zorgde regen voor vertraging. Nadat Evans de openingsset middels een servicebreak in de laatste game met 7-5 had gewonnen begon het te spetteren. De spelers werden meerdere malen naar hun bankje verzocht om daar te wachten op droge momenten.

Bij de stand van 2-2 in de tweede set hing er onweer in de lucht en moesten Griekspoor en Evans terug naar de kleedkamer. Na anderhalf uur werd de partij hervat. Het was Evans die bijna foutloos bleef spelen en de partij in de tweede set met 6-3 besliste.

Het was voor de 27-jarige Griekspoor pas de eerste finale die hij op ATP-niveau verloor. Dit jaar won hij de titel van de ATP 250-toernooien in Pune en Rosmalen. Hiermee behoort hij samen met Evans tot een groep van zes spelers die dit seizoen twee toernooizeges hebben geboekt.

De finaleplek van het ATP 500-toernooi leverde Griekspoor 300 punten voor de wereldranglijst op. Hierdoor verbeterde hij opnieuw zijn persoonlijk beste ranking en is vanaf deze week de mondiale nummer 26.

Het volgende toernooi dient zich voor Griekspoor alweer aan. In Toronto wacht in de eerste ronde van het Masters 1000-toernooi de als 13de geplaatste Alexander Zverev.