WhatsApp Image 2022 06 07 at 12.37.30 PM

Griekspoor: 'Gras geeft me een bepaald soort ontspanning'

Tallon Griekspoor heeft zijn eerste graszege op de ATP Tour binnen. In de openingspartij op het centre court van Libéma Open versloeg hij Aljaz Bedene met 7-5 7-5.

Tegen Bedene speelde de 25-jarige Griekspoor uitstekend grastennis. Hij zette de Sloveen onder druk en wist precies op de juiste momenten (bij 6-5 ) de servicegame van zijn tegenstander af te snoepen.

'Het was van mijn kant een heel goede wedstrijd, ondanks dat ik weinig heb kunnen trainen in verband met het slechte weer. De uren die ik wel heb kunnen maken waren goed.'

Voor een plek in de kwartfinale is Felix Auger-Aliassime zijn tegenstander. De 21-jarige Canadees is de mondiale nummer negen en als tweede geplaatst bij het Brabantse ATP 250-toernooi.

'Een heel pittig vooruitzicht. Misschien ben ik in het voordeel dat ik al een wedstrijd in de benen heb. Als ik net zo goed serveer en speel als in mijn eerste partij dan wil ik het nog wel zien', aldus Griekspoor, die dit jaar voor het eerst een heel grasseizoen in zijn planning heeft staan.

'Het spelen op gras geeft me een bepaald soort ontspanning dat ik graag doortrek ook op de andere baansoorten', besloot hij.