Leestip Breekpunt 2

Leestip: Breekpunt

De ATP- en WTA Tour liggen in ieder geval tot en met 13 juli stil. Dat betekent geen live tennis op televisie, ongeopende livescore apps en geen wedstrijdverslagen op Tennis.nl. Voor de thuiszittende tennisliefhebber plaatsen we daarom elke woensdag een lees- of kijktip.

BREEKPUNT

Het is belangrijk dat tennis op allerlei manieren onder de aandacht komt van de jeugd. Op televisie, internet, via de sportlessen op school of zoals hier in een kinderboek. En de meivakantie in deze moeilijke coronaperiode leent zich uitermate geschikt om te gaan lezen.

Breekpunt is het eerste deel uit de tennisserie Grand Slam van de debuterende kinderboekenauteur Rick Meijer (1979). Dus er kan vanuit worden gegaan dat hierna nog drie delen verschijnen.

De doelgroep voor dit 108 pagina’s tellende boek is naar eigen zeggen ‘sportfanaten vanaf tien jaar’. De rode draad is absoluut tennis, maar door de avonturen die hoofdpersoon Mats Ketelaar, Stan, Nikki en hond Jelle daarnaast meemaken is het een jeugdboek dat bij elke jonge tiener in de smaak zal vallen.

Thema’s als vriendschap, strijd, verliefdheid en andere gevoelens komen in de 18 hoofdstukken aan bod. De auteur weet de lezer goed mee te nemen in de avonturen van hoofdpersoon Mats, zijn hond Jelle en zijn vriend én tegenstander Stan. De verhaallijnen zijn vlot en beeldend geschreven. De illustraties van Joke Eikenaar zijn niet overdadig en precies goed getimed.

Zonder het plot te verraden kent het boek uiteraard een gelukkig einde. De laatste alinea doet al uitkijken naar deel twee uit de serie die dit jaar verschijnt. ‘Wat een avontuur, of niet, Mats?’ zei Mats’ vader vanachter het stuur. Mats bleef met een lach naar buiten kijken. ‘Op naar het volgende, pap.’

Titel: Breekpunt
Pagina’s: 108
Auteur: Rick Meijer
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Prijs: €13,95
ISBN: 9789044830422