Leestip Reset Je Mindset 3

Leestip: Reset je mindset

De ATP- en WTA Tour liggen in ieder geval tot 13 juli stil. Dat betekent geen live tennis op televisie, ongeopende livescore apps en geen wedstrijdverslagen op Tennis.nl. Voor de thuiszittende tennisliefhebber plaatsen we daarom elke woensdag een lees- of kijktip. Deze week is dat: Reset je mindset.

RESET JE MINDSET
Over de belangrijkste en minst gestelde vraag: ‘Wat gaat er goed?’

We leven momenteel met zijn allen in een onzekere wereld. De samenleving is in de greep van het coronavirus. Er is onzekerheid over gezondheid, werk, sport, economie en of de wereld ooit weer hetzelfde wordt als voor deze crisis. Wordt de maatschappij gereset?

In dat kader is er bijna geen betere timing dan om het boek Reset je Mindset van Daan Jensen te lezen.

Stel je voor dat er een wit A4’tje op tafel ligt met daarop in het midden een zwarte stip geprint. Wat zie je? Velen zullen zeggen een zwarte stip. Enkelen wellicht de witte ruimte er omheen. Die witte ruimte om de zwarte stip is waar dit boek om draait; anders kijken naar hetgeen het leven je presenteert.

Jensen (1971), de broer van de tv-presentator Robert Jensen en radio DJ Frank Dane, is tennisleraar en coach. Zijn schrijfstijl is duidelijk en recht toe recht aan. Een voorbeeld hiervan is: ‘Je kunt als tennisser alles in het werk stellen om geen foute slagen te spelen, maar daarmee zijn het nog geen goede slagen.’

Zijn boodschap over een positieve levensinstelling komt logisch, praktisch en realistisch over. Jensen haalt geen ingewikkelde theorieën of onderzoeken aan, maar komt met handvatten waar je als lezer direct iets aan hebt.

De 168 bladzijdes zijn in brokjes van negen hoofdstukken verdeeld. Onderwerpen als: De onbalans tussen slecht en goed, Aandacht, Kun je je mindset wel veranderen en Doe jij wat je leuk vindt? Komen op een soms grappige, maar altijd herkenbare manier aan bod. Alles gerelateerd aan de zwarte stip op het witte vlak… of liever gezegd de witte ruimte om de zwarte stip. Want dat blijft de rode draad.

Titel: Reset je mindset
Subtitel: Over de belangrijkste en minst gestelde vraag: ‘Wat gaat er goed?’
Auteur: Daan Jensen
Pagina’s: 168
Prijs: €18,99
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000363759