Davis Cup - Fans supporters Fed Cup

Loting en opstelling Nederland – Wit-Rusland bekend

De loting van de wedstrijden in het Fed Cupduel tussen Nederland en Wit-Rusland vond plaats op de aangelegde gravelbaan in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, waar vrijdag en zaterdag wordt gestreden om een ticket voor de Fed Cup Finals in Boedapest.

Kiki Bertens opent op de eerste speeldag de strijd tegen Aliaksandra Sasnovich. Aansluitend volgt het duel tussen Arantxa Rus en Aryna Sabalenka.

Zaterdag staat de kraker tussen de kopvrouwen Bertens en Sabalenka op het programma. Rus en Sasnovich kruisen vervolgens de degens.

In de opstelling voor het afsluitende dubbelspel staan Demi Schuurs en Lesley Pattinama Kerkhove voor Nederland op het formulier en vertegenwoordigen Olga Govortsova en Lidziya Marozava Wit-Rusland.

‘Ik denk dat het een heel gelijk opgaande strijd wordt met twee sterke kopvrouwen en twee heel goede nummers twee. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Ook in het dubbelspel hebben wij een sterk duo, maar Wit-Rusland ook’, sprak captain Paul Haarhuis na afloop van de loting.

Captains Paul Haarhuis en Tatiana Poutchek kunnen nog wijzigingen aanbrengen in hun opstelling.

Het wedstrijdprogramma start vrijdag om 14.00 uur en zaterdag om 13.00 uur.

De winnaar van het duel plaatst zich voor de Fed Cup Finals, die van 14-19 april plaatsvinden in Boedapest. Titelhouder Frankijk, runner-up Australië, gastland Hongarije en wildcardhouder Tsjechië zijn reeds geplaatst voor de eerste editie van de finale van het landentoernooi, waar in totaal 12 landen aan meedoen.

Alle wedstrijden tussen Nederland en Wit-Rusland zijn live te volgen via ZiggoSport en Tennis.nl.

Kiki: ‘Gravel is mijn favoriete ondergrond en het voelt altijd heel natuurlijk als ik daar weer op sta.’

Arantxa: ‘Ik vind gravel ook heel fijn spelen. Vorig jaar heb ik ook meer op deze ondergrond gespeeld en de overgang was voor mij ook niet heel lastig.’

Paul: ‘De keuze voor de ondergrond wordt overlegd met het team. Op basis van ieders mening is de keuze op gravel gevallen. Dat is ook de beste ondergrond om tegen Wit-Rusland te spelen. Het is dus niet alleen mijn keuze.’