Diede de Groot prijsuitreiking

De Groot en Egberink glorieuze winnaars NK Rolstoeltennis

Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen hebben Diede de Groot en Tom Egberink hun favorietenrol waargemaakt en de nationale titel in het enkelspel in de wacht gesleept. De Groot versloeg in de finale Marjolein Buis met 6-2 6-2 en Egberink was met 2-6 6-4 7-5 Ruben Spaargaren de baas.

Het vrouwentoernooi bestond uit een groepsfase en een finale. In de poule won de als eerste geplaatste De Groot ook al van nummer twee en titelverdedigster Buis (7-6(5) 6-2).

De Groot is de mondiale nummer één en toonde haar klasse op de hardcourtbanen van het NTC. Ze verloor de hele week geen enkele set. In de finale overklaste ze Buis opnieuw, ditmaal met tweemaal 6-2. 'Het is fijn om weer wedstrijden te kunnen spelen. Je moet er na zo'n lange tijd echt weer even in komen. Mijn niveau was de afgelopen weken wisselend, maar deze week constant.'

De winst betekende de vierde nationale titel voor De Groot. 'Na zo'n lange periode van niet kunnen spelen is het altijd afwachten hoe je daaruit komt. Dus het is fijn dat het goed is gegaan en dat ik meteen een titel win', liet de kersverse kampioene na afloop weten.

De Groot en Buis kunnen zich nu gaan opmaken voor de reis naar New York, waar op 31 augustus de US Open start. Aniek van Koot, die op de NK ontbrak, zal zich bij het tweetal aansluiten.

Mannen
Het mannentoernooi startte in twee groepen, waarna de nummers één van de poule zich plaatsten voor de eindstrijd. Egberink domineerde Groep A. De topseed verloor in drie partijen slechts één game. De als tweede geplaatste Spaargaren won Groep B overtuigend, waardoor de gewenste finale tussen de nummer één en twee van de plaatsing een feit was.

In de eindstrijd maakte Egberink zijn favorietenrol waar. Hij kwam terug van een set en een break achterstand om uiteindelijk met 2-6 6-4 7-5 uitdager Spaargaren van zich af te slaan. Het is Egberink zijn eerste nationale enkelspeltitel. Egberink: 'We begonnen allebei wat nerveus aan de wedstrijd. Ik kwam 6-3 3-0 achter, maar ik geef niet snel op en ben er voor blijven vechten. Jarenlang won Maikel Scheffers de titel, dus het is super dat hij nu voor mij is.'