backhand meisje junioren

Wie speelt waar? Van NJK tot KNLTB Charity Tour

Het wedstrijdtennis is voorzichtig weer op gang gekomen. De eerste opentoernooien voor de recreanten zijn inmiddels achter de rug. De Nederlandse top van het jeugdtennis neemt het deze week in Hilversum tegen elkaar op en de profs spelen, net als vorige week, verspreid over het land vriendschappelijke wedstrijden om geld op te halen voor goede doelen.

NJK t/m 16 en 18 jaar
Op het Tulip Tennis Center in Hilversum komen deze week de 32 beste spelers en speelsters in de leeftijdsklasse tot en met 16 en 18 jaar in actie. De Nationale Junioren Kampioenschappen zijn maandagochtend om 09.00 uur gestart en de finales staan voor zaterdag 25 juli gepland. Mocht er vertraging in het speelschema komen in verband met slecht weer dan kan de zondag ook nog worden gespeeld.

In verband met het coronavirus zijn er op het park diverse maatregelen genomen. Zo wordt een beperkt aantal mensen tot de locatie toegelaten.

Bekijk hier het complete corona protocol voor de NJK.

De loting en planning van alle wedstrijden kun je hier vinden.

KNLTB Charity Tour
De Esther Vergeer Foundation, Richard Krajicek Foundation, Stichting Pole Position en Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn de vier goede doelen waarvoor de Nederlandse tennisprofs zich inzetten. Op tennisparken door het hele land zijn sinds vorige week vriendschappelijke wedstrijden opgezet waarmee geld wordt ingezameld.

De lokale clubs verwelkomen onder anderen Robin Haase, Tallon Griekspoor, Diede de Groot, Maikel Scheffers, Lesley Pattinama-Kerkhove, Arianne Hartono en voegen daar vervolgens een clinic, sponsorborrel of kidspersconferentie aan toe.

Voor de profs is de KNLTB Charity Tour een goede voorbereiding op het NK Tennis, dat volgende week in Amstelveen op het programma staat. Maar daarover later meer...