HK190805 102

NJK t/m 16 en 18 jaar: Meer dan alleen een titel op het spel

Wie worden de opvolgers van Stian Klaassen, Niels Visker, Anouck Vrancken Peeters en Elysia Pool?
Dat is de vraag bij de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) t/m 16 en 18 jaar, die maandag 20 juli beginnen. De antwoorden kunnen na de finales op zaterdag 25 juli worden ingevuld.

In de categorie t/m 18 jaar staat meer dan alleen een enkel- of dubbelspeltitel op het spel. De winnaars ontvangen namelijk een wildcard voor de Nationale Kampioenschappen Tennis, die van 27 juli tot en met 1 augustus op het NTC in Amstelveen plaatsvinden.

De jongelingen kunnen zich dan meten met de fulltime profs.

Het Tulip Tennis Center in Hilversum is het decor van de NJK. Doordat het coronavirus nog steeds in ons land aanwezig is, heeft de organisatie een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen genomen.

De toernooileiding waarborgt het aantal mensen op het park door een in- en uitcheck systeem. Een enkelspeler mag maximaal twee personen als toeschouwer meenemen. Dit kan bijvoorbeeld een ouder en een tennisleraar zijn. Op woensdag, wanneer het dubbelschema start, is het aantal supporters teruggebracht naar één persoon per speler. Alle plekken waar toeschouwers mogen zitten zijn gemarkeerd.

Inspelen voor de wedstrijden is dit jaar voor de spelers op het park niet mogelijk. De inspeeltijd bij aanvang van de wedstrijd is daarom verdubbeld naar tien minuten.

Bekijk hier het complete corona protocol NJK 2020.

Een livestream is aanwezig, zodat bepaalde wedstrijden ook vanuit huis gevolgd kunnen worden. Wellicht zie je dan opvallende spelsituaties wanneer na een netservice wordt doorgespeeld. Net als vorig jaar is namelijk de let wanneer de service het net raakt en toch in het servicevak belandt afgeschaft.

In de categorie t/m 16 jaar zijn bij de jongens Abel Forger en Christopher Lam de nummers één en twee van de plaatsingslijst. De meisjescategorie in deze leeftijdsklasse wordt aangevoerd door Isis van den Broek met finaliste van vorig jaar Anouk Koevermans als nummer twee.

In de hoogste leeftijdsklasse is Guy den Ouden de topseed bij de jongens met daarachter Stijn Pel. Het deelnemersveld bij de meisjes wordt geleid door Melissa Boyden. Madelief Hageman is haar hoogstgeplaatste uitdager.

De wedstrijden starten op maandag en woensdag om 09.00 uur. Alle andere dagen is 10.00 uur de aanvangstijd.

De loting vindt zondag 19 juli om 13.00 uur plaats.

Meer informatie over de speelschema’s, plaatsingen en onderdelen is hier te bekijken.

De leeftijdscategorieën t/m 12 en 14 jaar komen in de week van 27 juli aan bod.