HK190729 055

NJK t/m 12 en 14 jaar: jongste talenten binden de strijd aan

De Nationale Junioren Kampioenschappen tot en met 16 en 18 jaar zijn in volle gang. Volgende week is het de beurt aan de jongste lichting talenten. Van maandag 27 juli tot en met zaterdag 1 augustus betreden de spelers in de categorie tot en met 12 en 14 jaar de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum.

In de categorie jongens tot en met 12 jaar voert Thijs Boogaard het deelnemersveld aan. De finalist van vorig jaar heeft nummer twee Luka Nikolic als grootste uitdager. Bij de jongste meisjes is Chloë The als eerste geplaatst. Antonia Stoyanov is het tweede reekshoofd.

Mees Röttgering won vorig jaar de enkelspeltitel bij de jongens tot en met 12 jaar. Dit jaar is hij in de categorie tot en met 14 jaar als eerste ingeschaald. Sander Paradis is de nummer twee op de lijst in deze leeftijdscategorie.

Rose Marie Nijkamp zal bij de meisjes tot en met 14 jaar haar prestatie van vorig seizoen maar wat graag verbeteren. De runner-up van 2019 is de topseed in 2020. Britt Du Pree, die vorig jaar kampioen tot en met 12 jaar werd, is als tweede geplaatst in de 'oudste' leeftijdsklasse deze week.

Doordat het coronavirus nog steeds in ons land aanwezig is, heeft de organisatie een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen genomen.

De toernooileiding waarborgt het aantal mensen op het park door een in-en uitcheck systeem. Een enkelspeler mag maximaal twee personen als toeschouwer meenemen. Dit kan bijvoorbeeld een ouder en een trainer zijn. Op woensdag, wanneer het dubbelschema start, is het aantal supporters teruggebracht naar één persoon per speler. Alle plekken waar toeschouwers mogen zitten zijn gemarkeerd.

Inspelen voor de wedstrijden is dit jaar voor de spelers op het park niet mogelijk. De inspeeltijd bij aanvang van de wedstrijd is daarom verdubbeld naar tien minuten.

Bekijk hier het complete corona protocol NJK 2020.

De wedstrijden starten op maandag en woensdag om 09.00 uur. Alle andere dagen is 10.00 uur de aanvangstijd.

De loting vindt zondag 26 juli om 13.00 uur plaats.

Meer informatie over de speelschema’s, plaatsingen en onderdelen is hier te bekijken.