KNLTB Vlag wapperen wind

Nederlanders uitstekend op dreef in Zoetermeer

Het InTime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer is succesvol verlopen voor de Nederlandse jeugdtennissers. Zowel bij de jongens tot veertien jaar als bij de jongens tot zestien jaar werd het toernooi gewonnen door een landgenoot.

Foto: Marleen Fouchier

Bij de jongens tot veertien jaar kroonde Manvydas Balciunas (foto) zich tot winnaar. De nummer vier van de plaatsingslijst was in de eindstrijd te sterk voor Kyvan Rietkerk. Balciunas won de finale met twee keer 6-1. Balciunas en Rietkerk vormden onlangs nog een team met Abel Forger bij de Tennis Europe Winter Cups in Leeuwarden.

Voor Rietkerk was het een succesvolle week in Zoetermeer. Met Abel Forger schreef hij het dubbelspel op zijn naam. Ze wonnen in een spannende eindstrijd van Jay Temming en Lars Wagenaar, 4-6, 6-3 en 10-7.

Toernooizege Wassermann

Bij de jongens tot zestien jaar ging de toernooizege naar Miko Wassermann. Het jongere broertje van Deney Wassermann was in de eindstrijd met twee keer 6-3 te sterk voor de als vierde geplaatste Italiaan Peter Buldorini. Wassermann verloor op weg naar de eindstrijd slechts één set.

Wassermann haalde met Karel Blom de halve finales van het dubbelspel, maar de als tweede geplaatste Niccolo Dessi en Peter Benjamin Privara waren met 6-4, 7-6 (1) te sterk. Ook in de andere halve finale van het dubbelspel was er Nederlandse inbreng. Steffan van Weldam en Daniel Verbeek gingen met 6-3 en 6-4 onderuit tegen de nummers één van de plaatsingslijst, de Italianen Peter Buldorini en Gabriele Piraino.

Twee finales voor Van den Broek

Bij de meisjes tot veertien jaar speelde Isis Louise van den Broek een knap toernooi. Ze haalde de finale, maar daarin was de als twaalfde geplaatste Russin Adel Pilosyan te sterk, 6-1, 1-6 en 6-1. Van den Broek won op weg naar de eindstrijd van de nummers een (Valerija Maija Kargina uit Letland), vijf (Tea Zivic uit Frankrijk) en acht (de Britse Sophya Devas) van de plaatsingslijst.

Van den Broek zette in het dubbelspel, waar ze meedeed bij de meisjes tot en met zestien jaar, een kroon op de mooie week in Zoetermeer. Met Sarah van Emst won ze het dubbelspel door Jade Groen en Marente Sijbesma te verslaan, 6-4, 6-0. Voor de Zwolse Van Emst was het haar tweede finale op rij in de -16. Ze verloor vorige week met Sophie Schouten de finale van het In-doorn 2019. Van Emst, veertien jaar pas, timmert ook in het enkelspel -16 aan de weg. Ze haalde de kwartfinales en klopte onder meer de nummer twee van de plaatsingslijst.

Bekijk hier alle uitslagen van het InTime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer.