DSC06465

Rolstoeltennissers gaan het Wimbledongras op; dit is hun loting

De tweede week van Wimbledon is aangebroken en dat betekent dat de rolstoeltennissers en spelers in de Quads beginnen aan hun wedstrijden.

Diede de Groot, Aniek van Koot, Jiske Griffioen Lizzy de Greef, Ruben Spaargaren, Maikel Scheffers Tom Egberink, Niels Vink en Sam Schröder zijn de Nederlandse troeven die strijden om de titels.

Mondiale nummer één De Groot is de torenhoge favoriet in het vrouwenenkelspel. De vijfvoudig winnares opent tegen Momoko Ohtani. De Japanse is de nummer zes van de wereld en dus een geduchte tegenstandster voor de 27-jarige De Groot.

Derde reekshoofd Griffioen neemt het in de openingsronde op tegen de Chinese Luoyao Guo, terwijl De Greef en Van Koot elkaar in de eerste ronde bestrijden.

In het mannenenkelspel is Scheffers gekoppeld aan de Belg Joachim Gerard. Spaargaren kruist de degens met Martin de la Puente. De Spanjaard is als vierde geplaatst. Egberink ziet de Amerikaan Casey Ratzlaff aan de andere kant van het net verschijnen.

In het onderdeel Quads is Schröder de topseed. De nummer één van de wereld won Wimbledon in 2022 en start in de kwartfinale tegen Ahmet Kaplan uit Turkije.

De als tweede ingeschaalde Vink neemt het op tegen de Australiër Heat Davidson. Vink pakte vorig jaar zijn eerste Wimbledontitel.

Het rolstoeltoernooi begint dinsdag 9 juli. De eindstrijd in het vrouwenenkelspel staat voor zaterdag 13 juli op het programma. De finales in het mannenenkelspel en de Quads volgen een dag later.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.