DB 07027

Veel oranje op groene gras van Libéma Open

Het is zover. Het gemalen baksteen wordt ingeruild voor het groene gras. In Rosmalen start het grasseizoen bij Libéma Open (8-16 juni).

Het internationale evenement op het Autotron ’s-Hertogenbosch is een gecombineerd ATP/WTA-toernooi in de 250-categorie. Vorig jaar beleefde Tallon Griekspoor een droomweek door de titel in het enkelspel te winnen. Ekaterina Alexandrova wist haar titel in het vrouwenenkelspel te prolongeren. Beide titelhouders zijn ook dit jaar van de partij.

Het leuke is dit jaar ook dat Tim van Rijthoven zijn rentree op de tour maakt. De Libéma Openwinnaar van 2022 stond ruim een jaar aan de kant met een elleboogblessure. Vorig jaar moest de Brabander verstek laten gaan en met een beetje fantasie staan er dus twee Nederlandse titelverdedigers in het ATP-schema dit jaar.

Net als Van Rijthoven heeft Botic van de Zandschulp een wildcard voor het ATP 250-toernooi ontvangen. Dat maakt dat drie Nederlandse namen tijdens de loting op zaterdag in de pot zitten voor het mannentoernooi.

WTA
Libéma Open is het enige WTA-toernooi in Nederland. Arantxa Rus is op basis van haar ranking direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Suzan Lamens, die een succesvol voorjaar kende, is beloond met een wildcard.

Opvallende naam in het kwalificatieschema is die van Michaëlla Krajicek. De winnares van 2006 keerde dit jaar terug in het tenniscircuit, nadat ze moeder is geworden van twee zoons. Anouk Koevermans en Eva Vedder doen ook mee aan de kwalificaties.

Demi Schuurs maakt de deelname van het gehele TeamNL Billie Jean King Cupteam compleet. De Limburgse dubbelspecialiste vormt een gelegenheidsduo met topspeelster Jessica Pegula.

Over dubbels gesproken… Wesley Koolhof verschijnt voor de laatste keer op het gras van Libéma Open. De winnaar van het dubbelspel in 2022 en 2023 neemt aan het einde van dit jaar afscheid. Koolhof treedt aan met Nikola Mektic.

Naast toptennis staat het evenement aan de Graafsebaan in Rosmalen bekend om zijn relaxte (festival)sfeer. Er is voldoende te beleven op KNLTB Plaza, de beachtennisvelden, padelbaan of op de shopping boulevard.

De innerlijke mens komt in bourgondisch Brabant ook goed aan zijn trekken bij de verschillende restaurants en foodtrucks. Een bezoek aan Libéma Open is daarom echt een dagje uit.

Meer informatie vind je hier.