MF Wimbledon 2022 DSC09717

Van Rijthoven en De Jong strijden om plek op Wimbledon

Het kwalificatietoernooi voor het mannenenkelspel van Wimbledon heeft twee Nederlanders in het schema staan. Tim van Rijthoven en Jesper de Jong beginnen maandag op Roehampton hun reis richting The All England Club.

De kwalificaties voor het enkelspel bij de vrouwen begint een dag later. Net als hun loting.

Van Rijthoven begint tegen Yasutaka Uchiyama. De 31-jarige Japanner is de mondiale nummer 203 en speelde in Londen twee keer mee in het hoofdtoernooi. Beide partijen verloor hij. Van Rijthoven daarentegen reikte in 2022 tot de vierde ronde, waarin Novak Djokovic hem wist af te stoppen.

De 27-jarige Brabander maakte onlangs op Libéma Open zijn rentree na ruim een jaar blessureleed aan de elleboog.

De Jong is met een tas vol vertrouwen en een glimmende schaal vanuit Italië naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk gevlogen. In Sassuolo schreef hij het challengertoernooi op zijn naam.

In de eerste kwalificatieronde voor Wimbledon staat hij tegenover de 31-jarige Denis Kudla uit de Verenigde Staten.

Dit seizoen bereikte De Jong op zowel de Australian Open als Roland Garros via de kwalificaties het hoofdtoernooi. Opvallend genoeg verloor hij bij beide Grand Slams in de tweede ronde van de latere winnaar (Jannik Sinner en Carlos Alcaraz).

De kwalificatiewedstrijden beginnen maandag om 11.00 uur Engelse tijd.

Meer informatie vind je hier.