Lamens (1)

Lamens en Hartono beginnen aan hun route richting Wimbledon

Na de mannen op maandag beginnen de vrouwen op dinsdag aan hun gewenste route richting Wimbledon. Op Roehampton worden drie kwalificatierondes gehouden om te bepalen wie vanaf 1 juli op het heilige gras van de All England Club mag aantreden.

Suzan Lamens en Arianne Hartono zijn de Nederlanders in het vrouwenschema.

Lamens is als 31ste geplaatst in het kwalificatietoernooi en begint tegen Sonay Kartal. De 22-jarige Britse staat bijna tweehonderd plaatsen lager op de wereldranglijst en is toegelaten met een wildcard. Kartal kwam wel al twee keer in het hoofdtoernooi in actie, maar verloor zowel in 2022 als 2023 in de openingsronde.

De 22-jarige Lamens wacht nog op haar Grand Slamdebuut.

Hartono weet hoe het is om door de kwalificaties te komen. De 28-jarige hardhitter speelde al twee keer de Australian Open, maar wist nog niet te winnen.

Op het gras in Londen neemt Hartono het op tegen Kimberly Birrell. De 26-jarige Australische die in Duitsland is geboren is als 32ste ingeschaald.

Meer informatie over Wimbledon vind je hier.