Griekspoor koolhof dubbel davis cup

6 tennissers gekwalificeerd voor Olympische Spelen in Parijs

De KNLTB heeft vandaag bekend gemaakt welke spelers kunnen uitkomen voor Nederland op de Olympische Spelen in Parijs. Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof, Jean Julien Rojer, Robin Haase, Arantxa Rus en Demi Schuurs hebben voldaan aan de ITF en NOC*NSF-eisen en zijn beschikbaar om voor TeamNL te strijden om de Olympische medailles.

Update: op donderdag 4 juli heeft de ITF de 6 ingeschreven Nederlandse tennissers bevestigd voor deelname aan de Olympische Spelen. Lees er hier meer over.

De KNLTB heeft 6 tennissers ingeschreven voor deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. Tallon Griekspoor en Arantxa Rus in het enkelspel. Griekspoor vormt daarnaast een dubbel met Wesley Koolhof, Rus met Demi Schuurs. Ook Jean Julien Rojer en Robin Haase vormen samen een dubbel. Demi Schuurs en Wesley Koolhof doen mee aan het gemengd dubbel.  

Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB: “Deze 6 tennissers zijn op dit moment de beste spelers van NL en staan het hoogste op de internationale ranglijst. Met deze spelers hebben we de kwaliteit in huis om mee te doen om de medailles. Het is een eer om voor je land uit te komen en ik weet zeker dat ze de volle 100% zullen geven in Parijs. Ik hoop vooral dat ze ook genieten van dit bijzondere sportevenement zo dichtbij huis en dus met hopelijk veel oranje fans om ze aan te moedigen.”