MF Roland Garros dinsdag 6 juniDSC07949

Rolstoeltennis op Roland Garros; Vier op een rij voor De Groot?

De tweede week van Roland Garros is begonnen en dat betekent dat het rolstoeltennis van start gaat. Diede de Groot gaat in Parijs op voor haar vijfde enkelspeltitel. Lukt het haar om vier op een rij te scoren?

Dat nummer één van de wereld De Groot het speelschema aanvoert is geen verrassing. De vraag tijdens de loting is altijd: waar komen de andere Nederlandse speelsters terecht?

In dit geval is Aniek van Koot beland in de bovenste helft. De nummer vier van de plaatsing treft in de openingsronde Pauline Deroulede. De speelster uit Frankrijk is met een wildcard toegelaten.

Van Koot kan De Groot eventueel in de halve finale tegenkomen. De Groot opent haar titeljacht tegen de Chinese Xiaohui Li.

Lizzy de Greef treft net als Van Koot een Franse wildcardspeelster in de persoon van Emmanuelle Morch.

Een ontmoeting met Jiske Griffioen in de tweede ronde is een mogelijkheid. Dan moet de als derde geplaatste Griffioen wel zien af te rekenen met Zhenzhen Zhu uit China.

Maikel Scheffers, Tom Egberink en Ruben Spaargaren zijn de Nederlandse troeven in het mannenenkelspel.

Spaargaren heeft de zwaarste loting. Hij neemt het op tegen de als tweede ingeschaalde Tokito Oda uit Japan. Scheffers is gekoppeld aan de Amerikaan Casey Ratzlaff, terwijl Egberink de degens kruist met wildcardspeler Frederic Cattaneo uit Frankrijk.

In het onderdeel Quads is Niels Vink de topseed en Sam Schröder het tweede reekshoofd.

Vink ziet de Canadees Robert Shaw in de eerste ronde tegenover zich verschijnen. Schröder opent tegen de Brit Andy Lapthorne.

Meer informatie, planning en uitslagen over het rolstoeltennis op Roland Garros vind je hier.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden op Eurosport.nl.