DSC02339

Loting Roland Garros met Griekspoor, Van de Zandschulp en Rus

In Parijs is geloot voor de 123ste editie van Roland Garros. Drie landgenoten staan direct in het hoofdschema van het Franse Grand Slamtoernooi. Daar sloot later een vierde Nederlander bij toen Jesper de Jong de laatste kwalificatiewedstrijd tegen J.J. Wolf wist te winnen. Qualifier De Jong maakt zijn debuut in Parijs tegen de Brit Jack Draper.

Tallon Griekspoor is de hoogste Nederlander op de wereldranglijst en als 26ste ingeschaald. In de openingsronde is hij gekoppeld aan Mackenzie McDonald. Griekspoor trof de 29-jarige Amerikaan in 2022 ook in Parijs en won toen bij het indoortoernooi op hardcourt in drie sets.

Botic van de Zandschulp zag zijn naam op dezelfde lijn staan als Fabio Fognini. Toevallig vindt hun tweede ontmoeting net als het eerste treffen op Roland Garros plaats.

In 2022 gaf de Italiaan in de derde set op. Van de Zandschulp had toen al twee sets gewonnen. Fognini wist in 2011 de kwartfinale te bereiken.

In het vrouwenenkelspel neemt Arantxa Rus het op tegen Angelique Kerber. De 36-jarige Duitse is dit seizoen als moeder teruggekeerd op de tour.

De linkshandige Kerber bereikte twee keer in haar carrière de kwartfinale in Parijs. De overige drie Grand Slams wist ze eenmaal te winnen. Rus speelde nog niet eerder tegen de voormalig nummer één van de wereld.

Het hoofdtoernooi in het enkelspel van Roland Garros begint zondag 26 mei.

Planning, uitslagen en schema’s vind je hier.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Eurosport.