MFLibema Open 2022 dinsdag 7 juniDSC03203

Loting kwalificatie Roland Garros; dit zijn de Nederlandse tegenstanders

Wie van de drie? Of misschien alle drie? In ieder geval gaan Jesper de Jong, Suzan Lamens en Arianne Hartono zich deze week proberen te kwalificeren voor het hoofdschema van Roland Garros. In Parijs dienen ze drie rondes te overleven in het kwalificatietoernooi.

Beide Nederlandse vrouwen hebben in het kwalificatieschema een beschermde status. Lamens is als 23ste geplaatst, terwijl Hartono als 31ste is ingeschaald.

In de eerste ronde treft Lamens Daphnée Mpetshi Perricard. De pas 15-jarige Française is toegelaten met een wildcard en is terug te vinden op de 1233ste plek van de wereldranglijst. (Lees hier ook het interview met Lamens.)

Hartono neemt het ook op tegen een tiener in de persoon van de 19-jarige Dominika Salkova. De speelster uit Tsjechië staat iets meer dan dertig plaatsen lager op de ranking dan Hartono en is de mondiale nummer 174.

De Jong opent zijn missie om voor het eerst mee te doen aan het hoofdtoernooi op Roland Garros tegen Pablo Llamas Ruiz. De 21-jarige Spanjaard is de nummer 138 van de wereld en trof De Jong nog niet eerder.

Het kwalificatietoernooi begint maandag 20 mei om 10.00 uur.

Meer informatie en planning vind je hier.

Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus zijn al zeker van een plek in het hoofdschema. Donderdag 23 mei is de loting en weten zij wie hun opponenten in de openingsronde zijn.

De wedstrijden worden live uitgezonden door Eurosport.