MF Roland Garros dinsdag 6 juniDSC08565

Loting dubbelspel Roland Garros met veel landgenoten

In Parijs is geloot voor het dubbelspel op Roland Garros. Zoals al jaren zijn onze landgenoten goed vertegenwoordigd bij het Franse gravel Grand Slam. Een overzicht van hun tegenstanders in de eerste ronde.

Wesley Koolhof is bezig aan zijn laatste jaar op de tour en dus wordt deze editie van Roland Garros voor hem gedenkwaardig. Samen met Nikola Mektic is hij als zevende geplaatst. In de openingsronde neemt het duo het op tegen twee voor Koolhof zeer bekende gezichten. Het lot koppelde hem namelijk aan Sander Arends en Matwé Middelkoop.

Tallon Griekspoor, die ook in het enkelspel meedoet, speelt samen met Bart Stevens in de eerste ronde tegen de Australiërs Max Purcell en Jordan Thompson.

Botic van de Zandschulp komt naast het enkelspel ook met Robin Haase de baan op voor een dubbel. Het Nederlandse duo ontmoet het Franse wildcardkoppel Muller/Sanchez.

Jean-Julien Rojer en zijn Britse partner Lloyd Glasspool zijn gekoppeld aan Maximo Gonzalez en Andres Molteni. De Argentijnen zijn in Parijs als achtste ingeschaald.

In het schema van het vrouwendubbelspel zien we twee landgenotes staan.

Demi Schuurs is samen met Luisa Stefani uit Brazilië als derde geplaatst. Zij kruisen in de openingsronde de degens met Irina-Camelia Begu en Nadia Podoroska.

Arantxa Rus vormt een gelegenheidsduo met Anna Blinkova. Zij beginnen met een duel tegen de Françaises Alize Cornet en Fiona Ferro, die met een wildcard meedoen.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden via Eurosport.nl.