C6A0638

Leimonias klopt ALTA en vindt aansluiting bij top in Eredivisie Gemengd

Met de Spaanse kopman Javier Barranco Cosano terug in de gelederen heeft Leimonias FDJ Advocaten een dikke overwinning geboekt op Schoonderbeek Bouw ALTA in de derde speelronde van de Eredivisie Gemengd.

De Spanjaard was vorig seizoen de meest waardevolle speler van de competitie met acht overwinningen tegenover twee nederlagen. Omdat hij actief was op een ATP-toernooi in Lyon, ontbrak Barranco Cosano nog in het openingsweekeinde, waar de titelverdediger in twee duels vijf punten verzamelde. Dat aantal is nu verdubbeld door een 5-1 overwinning op ALTA. Barranco Cosano, de huidige nummer 250 van de wereld, bewees zijn waarde met een overwinning in het enkelspel en het dubbelspel. Hij klopte Niels Visker met 7-6 (0), 7-5. Samen met Michiel de Krom bezorgde hij Leimonias ook een punt in het dubbelspel. Het werd 6-4, 7-6 (6) tegen Niels Visker en Thiemo de Bakker.

Voor De Bakker betekende dit de tweede nederlaag van de ontmoeting. Eerder op de dag moest hij met 4-6, 6-4, 6-1 zijn meerdere erkennen in Ryan Nijboer, die terug is van weggeweest bij Leimonias. Nijboer werd in 2022 met Leimonias kampioen van de Eredivisie Gemengd en richtte zich vorig seizoen volledig op zijn individuele loopbaan. Bij zijn competitierentree is hij na drie duels nog ongeslagen in het enkelspel.

De ontmoeting tussen Leimonias en ALTA was eenzijdig. De thuisploeg won alle enkelspelen in Den Haag en moest alleen in het damesdubbelspel een nederlaag slikken. Voor dat ene puntje moest ALTA diep gaan. Nina Kruijer en Britt du Pree klopten Isabella Haverlag en Natalie Szabanin met 7-6 (4), 5-7, 13-11. Waar Leimonias zich met de winst meldt bij de bovenste ploegen die lijken te gaan strijden om de play-offs, zien ALTA en Amstelpark Tennis Zuiver juist een gaatje ontstaan.

ALTA is met vier puntjes hekkensluiter en Amstelpark heeft door een eerste gelijkspel een puntje meer. De ontmoeting in Zandvoort eindigde in 3-3 met de Mexicaanse Renata Zarazua die tot twee keer toe van Lesley Pattinama-Kerkhove won. In het enkelspel werd het 7-6 (2), 6-2 en de ontmoeting tussen Kerkhove/Ebeling Koning en Zarazua/Sauvant werd met dezelfde setstanden een prooi voor het laatstgenoemde koppel: 7-6 (6), 6-2. Bart Stevens en Sander Jong sleepten voor Zandvoort een gelijkspel uit het vuur dankzij een zege over Deney Wassermann en Samuele Pieri: 6-3, 6-4. Stevens zou eigenlijk aan de zijde van Tallon Griekspoor aantreden op Roland Garros, maar in verband met een lichte blessure aan de rechterarm heeft Griekspoor zich teruggetrokken voor het dubbelspel. Hij wil geen risico nemen met het oog op het enkelspel, waarin hij vandaag (zaterdag) tegen Alexander Zverev speelt voor een plek in de vierde ronde.

Krajicek wint weer

Van der Ende Group Naaldwijk en Leadax Daisy gaan na drie duels aan de leiding met twaalf punten. Naaldwijk won met 1-5 bij Baarn Lead Healthcare waarbij Abel Forger voor het enige punt van de thuisploeg zorgde. Michaëlla Krajicek is een belangrijke kracht voor Naaldwijk, dat in 2021 (voor het eerst) kampioen werd. Krajicek was toen van de partij en is nu met vier overwinningen (drie in dubbelspel en één in enkelspel) voorlopig de best scorende speler van het team. Samen met Eva Vedder versloeg ze Anouk Koevermans en Bibiane Schoofs met 7-5, 7-5.

Aanwinsten leveren voor Daisy

Voor Leadax Daisy maakten de heren Max Houkes en Guy den Heijer het verschil in de met 2-4 gewonnen wedstrijd tegen Hans Janssen Makelaars Rapiditas, waar Igor Sijsling ontbrak. Houkes versloeg Fons van Sambeek in een marathonpartij met 6-7 (8), 6-4, 6-0. Den Heijer klopte Lars Wagenaar met 6-2, 6-4. Houkes (vorig seizoen Leimonias) en Den Heijer (vorig seizoen Naaldwijk) zijn twee van de aanwinsten van het gepromoveerde Daisy, dat voorlopig sterk presteert.

Uitslagen speelronde 3 (31 mei):

Baarn Lead Healthcare – Van Der Ende Group Naaldwijk 1-5 (2-10 in sets)

Greenberg Nielsen Zandvoort – Amstelpark Tennis Zuiver 3-3 (6-7)

Hans Janssen Makelaars Rapiditas – Leadax Daisy 2-4 (5-10)

Leimonias FDJ Advocaten – Schoonderbeek Bouw ALTA 5-1 (11-3)

Programma speelronde 4 (1 juni):

Leimonias FDJ Advocaten – Amstelpark Tennis Zuiver

Hans Janssen Makelaars Rapiditas – Greenberg Nielsen Zandvoort

Schoonderbeek Bouw ALTA – Van Der Ende Group Naaldwijk

Leadax Daisy – Baarn Lead Healthcare

 

De Eredivisie Gemengd wordt in twee weken tijd gespeeld met, na zeven speelronden, op 8 en 9 juni de play-offs op het tennispark van titelverdediger HLTC Leimonias. Dit weekeinde is er een programma met maar liefst drie speelronden in drie dagen. Klik hier voor meer over de Eredivisie Gemengd, waaronder het volledige programma en alle uitslagen.