C6A9806

Hoosbui komt Lewabo niet slecht uit tegen concurrent Spijkenisse

Dat Lewabo Van den Bosch Vastgoed dit seizoen de play-offs bereikt van de Eredivisie Heren is nog allesbehalve zeker, maar de ploeg uit Beneden-Leeuwen is hard op weg om zich in ieder geval veilig te spelen. Tegen LTC Spijkenisse boekte het een 'heerlijke overwinning'.

Lewabo is door een 5-1 overwinning in een onderling duel weer over Spijkenisse heen gesprongen in het klassement en staat, met nog twee speelronden te gaan, vierde. Het begon de competitie moeizaam, maar won op pinkstermaandag alweer voor de derde keer op rij. De ploeg die dit seizoen handhaving als voornaamste doel heeft, trad tegen Spijkenisse aan met sterkhouders Igor Sijsling, Thijs Boogaard en Alec Deckers (FOTO) en die zorgden allemaal voor een punt in het enkelspel. Aan de kant van Spijkenisse was kopman Jannick Lupescu met zijn zesde overwinning van dit seizoen verantwoordelijk voor het enige punt. Hij won met 6-3, 6-2 van Manvydas Balciunas.

Met een balans van 6-2 is Lupescu tot dusverre de op twee na best presterende speler in de competitie. Igor Sijsling voert die lijst aan met acht zeges tegenover twee verliespartijen. De 36-jarige ex-prof versloeg een andere oudgediende, Jasper Smit, met 6-3, 6-4. Na de enkelspelen stond Lewabo met 3-1 voor en er was de ploeg veel aan gelegen om daar nog minimaal één punt bij op te tellen. “Alec gaf aan liever niet te willen dubbelen. Hij was ook pas hersteld van een lichte blessure. Het was de vraag wat we gingen doen met de dubbels, maar de keuzes pakten goed uit”, zag coach Björn Graven. “Uiteindelijk.”

Zonder slag of stoot ging het namelijk niet. Integendeel, het is dat een hoosbui ervoor zorgde dat buiten spelen onmogelijk werd, want de beide dubbelspelen leken de kant van Spijkenisse op te vallen. Igor Sijsling en Stefan Wauters hadden de eerste set verloren van Jasper Smit en Glenn Smits en datzelfde gold voor Thijs Boogaard/Manvydas Balciunas tegen Jurriaan Bol/Janick Lupescu.

“We konden echt niet verder buiten en binnen speelden we op tapijt. Een heel snelle ondergrond, waar niemand nog op speelt tegenwoordig. Dan is het de vraag wie er het beste met de omstandigheden omgaat en dat waren wij gelukkig. Maar een 3-3 was ook wel op zijn plaats geweest”, geeft Graven toe.

“We bekijken het van week tot week”, zegt de scheidend coach over de slotfase van de competitie. “Na de wedstrijd tegen Tean weet je of je de play-offs nog kunt halen. Maar ons eerste doel is veilig spelen. Dat lijkt te gaan lukken."

Eerste puntendeling Suthwalda

Suthwalda Employ moest voor het eerst dit seizoen een gelijkspel toestaan, maar blijft met nog twee duels te gaan (in de reguliere competitie) de ongenaakbare koploper. Het staat vijf punten los van de concurrentie en kan zich in de één-na-laatste speelronde al verzekeren van deelname aan de play-offs. Tegen De Pettelaer Pett-Together moest het wel alle zeilen bijzetten want na de eerste twee enkelspelen gingen de bezoekers met 0-2 aan de leiding. Noah Gabriel, enorm belangrijk dit seizoen voor de promovendus, en Rik Muller wonnen hun enkelspel. Suthwalda kwam langszij dankzij Niels Visker, die Deney Wasserman klopte met 7-5, 6-3, en Abel Forger, die Bart Stevens na twee games zag opgeven. Omdat ook de dubbelspelen eerlijk werden verdeeld eindigde het duel in 3-3.

Nieuwerkerk 'veegt' Tean

TC Nieuwerkerk Maas de Koning deed uitstekende zaken met het oog op de play-offs door A.T.C. Tean met 6-0 terug te wijzen. Tean, dat zonder Robin Haase aantrad, won zelfs geen set van Nieuwerkerk, dat dankzij Ronetto van Tilburg, Alban Meuffels, Dax Donders en Thiemo de Bakker uitliep naar 4-0. Ook de dubbels werden een prooi voor de thuisploeg in Nieuwerkerk aan de IJssel, die door de 'zespunter' is geklommen naar de tweede plaats.

Uitslagen speelronde 5:

LTC Naaldwijk – Leimonias FDJ Advocaten 3-3

TC Nieuwerkerk Maas de Koning - A.T.C. Tean 6-0 (12-0)

Suthwalda Employ – De Pettelaer Pett-Together 3-3 (6-6)

Lewabo Van den Bosch Vastgoed – LTC Spijkenisse 5-1 (10-5)

Programma speelronde 6 (26 mei):

Leimonias FDJ Advocaten – Suthwalda Employ

Lewabo Van den Bosch Vastgoed – A.T.C. Tean

De Pettelaer Pett-Together – LTC Naaldwijk

LTC Spijkenisse – TC Nieuwerkerk Maas de Koning

Klik hier voor alle uitslagen en de stand van de Eredivisie Heren.