Sarahvanemst KNLTB

Daisy, Baarn en Rapiditas schieten uit startblokken in Eredivisie Gemengd

Nieuwkomer Leadax Daisy is één van de drie koplopers na het openingsweekeinde in de Eredivisie Gemengd, waarin gelijk twee speelrondes op het programma stonden. De ploeg uit Apeldoorn verzamelde net als Baarn Lead Healthcare en Hans Janssen Makelaars Rapiditas acht punten in twee duels.

Daisy werd vorig jaar kampioen in de hoofdklasse en heeft zich voor dit seizoen versterkt met onder meer de Nederlanders Max Houkes, Guy den Ouden, Guy den Heijer, Mees Röttgering, Gijs Brouwer en Wesley Koolhof. Bij de dames kan het nog steeds rekenen op onder meer Sarah van Emst en Rose Marie Nijkamp en met name de negentienjarige Van Emst (FOTO) bewees met enkelspelzeges op zaterdag en zondag haar waarde. Op de eerste speeldag speelde Daisy 3-3 tegen Naaldwijk en op dag twee was het met 1-5 te sterk voor Amstelpark Tennis Zuiver.

Achter de drie ploegen met acht punten volgen Van der Ende Group Naaldwijk en Greenberg Nielsen Zandvoort met zeven punten, maar voor titelverdediger Leimonias FDJ Advocaten, Schoonderbeek Bouw ALTA en Amstelpark Tennis Zuiver is de start teleurstellend.

Lamens terug uit Parijs

Titelverdediger Leimonias, dat ook in de Eredivisie Heren een zeer moeizaam seizoen beleeft, verloor na een gelijkspel (3-3 tegen Zandvoort) op zaterdag met 4-2 van Naaldwijk. Die ploeg was blij gebruik te kunnen maken van Suzan Lamens, die afgelopen week werd uitgeschakeld in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros. Dankzij een zege van Lamens (op Zuleta de Reales) en van Jelle Sels (op Vanshelboim) in het enkelspel en twee punten in de dubbelspelen trok Naaldwijk aan het langste eind. Michaëlla Krajicek en Suzan Lamens wonnen met 7-5, 6-2 van Isabelle Haverlag en Andrea Lazaro Garcia. Tibo Colson en Jelle Sels versloegen Eric Vanshelboim en Ryan Nijboer met 7-6 (3), 1-6, 10-7.

Finalisten 2023 houden elkaar in evenwicht

De absolute kraker van dit weekeinde was de wedstrijd tussen Greenberg Nielsen Zandvoort en Leimonias FDJ Advocaten. Dit duel, op zaterdag, tussen de twee finalisten van vorig jaar eindigde in een gelijkspel en dat had Zandvoort te danken aan een mooie comeback via de dubbelspelen. De Spaanse enclave van Leimonias, waarin kopman Javier Barranco Cosano nog ontbrak, zorgde voor twee enkelspelpunten bij de dames. Guiomar Maristany Zuleta De Reales en Andrea Lazaro Garcia knokten zich voorbij respectievelijk Lesley Pattinama-Kerkhove en Quirine Lemoine. Alec Deckers profiteerde namens Zandvoort van een opgave van de Oekraïnse aanwinst Eric Vanshelboim, maar Ryan Nijboer wees Scott Griekspoor met duidelijke cijfers terug: 6-2, 6-4.

Van 1-3 voor Leimonias werd het 3-3 dankzij dubbelspelzeges van Lesley Pattinama-Kerkhove/Loes Ebeling Koning en Alec Deckers/Bart Stevens.

Dubbelsucces Zandvoort

Zandvoort sloot het weekeinde ook met een positieve noot af, want op de tweede speeldag werd Schoonderbeek Bouw Alta met 4-2 verslagen. Wederom waren het de dubbelspelen die Zandvoort succes brachten. Quirine Lemoine en Sofia Costoulas waren met 6-3, 7-6 (1) te sterk voor Joëlle Steur en Nina Kruijer. Alec Deckers en Bart Stevens wonnen net als op zaterdag het laatste dubbelspel. Zij waren met 6-3, 6-4 te sterk voor Thiemo de Bakker en Dax Donders, die eerder op de zondag allebei wel succesvol waren in het enkelspel.

Uitslagen speelronde 1 (25 mei):

Van Der Ende Group Naaldwijk – Leadax Daisy 3-3 (7-7 in sets)

Greenberg Nielsen Zandvoort – Leimonias FDJ Advocaten 3-3 (8-7)

Baarn Lead Healthcare – Schoonderbeek Bouw ALTA 5-1 (11-4)

Amstelpark Tennis Zuiver – Hans Janssen Makelaars Rapiditas 1-5 (2-10)

Uitslagen speelronde 2 (26 mei):

Van Der Ende Group Naaldwijk – Leimonias FDJ Advocaten 4-2 (10-6 in sets)

Greenberg Nielsen Zandvoort – Schoonderbeek Bouw ALTA 4-2 (8-6)

Baarn Lead Healthcare – Hans Janssen Makelaars Rapiditas 3-3 (8-7)

Amstelpark Tennis Zuiver – Leadax Daisy 1-5 (2-10)

Programma speelronde 3 (31 mei):

Baarn Lead Healthcare – Van Der Ende Group Naaldwijk

Greenberg Nielsen Zandvoort – Amstelpark Tennis Zuiver

Hans Janssen Makelaars Rapiditas – Leadax Daisy

Leimonias FDJ Advocaten – Schoonderbeek Bouw ALTA

De Eredivisie Gemengd wordt in twee weken tijd gespeeld met, na zeven speelronden, op 8 en 9 juni de play-offs op het tennispark van titelverdediger HLTC Leimonias. Komend weekeinde is er een programma met maar liefst drie speelronden in drie dagen. Klik hier voor meer informatie waaronder alle uitslagen.