Healthcity Arnolduspark 1

Amstelpark wint degradatiekraker van ALTA in Eredivisie Gemengd

Met nog twee speelronden te gaan in de Eredivisie Gemengd moeten Amstelpark Tennis Zuiver en Schoonderbeek Bouw ALTA aan de bak om degradatie te ontlopen. Amstelpark deelde zondag een gevoelige tik uit aan ALTA door de degradatiekraker met 2-4 te winnen.

Na de enkelspelen was de buit al binnen voor Amstelpark, maar door overwinningen in de laatste twee duels beperkte ALTA de schade tot een achterstand van twee punten in de tussenstand. Alleen de hekkensluiter degradeert aan het einde van de rit. Amstelpark eindigde vorig seizoen als zevende en laatste, maar dat bleef zonder gevolgen. Dit seizoen zijn er weer acht teams en zakt de hekkensluiter wel af naar de hoofdklasse.

Deney Wassermann (FOTO) keerde als speler van Amstelpark terug bij ALTA, waarmee hij de afgelopen twee seizoenen in de Eredivisie Gemengd uitkwam. In Amersfoort klopte hij oud-ploeggenoot Thiemo de Bakker met 6-1, 3-6, 6-2 en dat was de tweede knappe overwinning van het weekeinde voor Wassermann. Op zaterdag rekende hij namelijk af met de Spaanse Leimonias-kopman Javier Barranco Cosano: 6-3, 3-6, 6-1.

Amstelpark speelt deze week nog tegen Baarn Lead Healthcare (dinsdag) en Van der Ende Group Naaldwijk (donderdag) terwijl ALTA dinsdag Leadax Daisy op bezoek krijgt en donderdag Hans Janssen Makelaars Rapiditas.

Daisy aan kop

Daisy heeft de sterke start een vervolg kunnen geven en gaat na vijf duels aan de leiding met 19 punten. Daarachter volgen Naaldwijk en Leimonias FDJ Advocaten met 18 punten en Greenberg Nielsen Zandvoort met 16 punten.

Van Parijs naar Apeldoorn

Bij Zandvoort keerde Jesper de Jong zondag terug nadat hij zoveel indruk had gemaakt op Roland Garros. De Nederlander die zich kwalificeerde voor het hoofdschema en het Carlos Alcaraz in de tweede ronde knap lastig maakte, won een enkelspel en een dubbelspel. Ondanks dat legde Zandvoort het met 4-2 af tegen Daisy, de verrassing van dit eredivisieseizoen.

AFBEELDINGEN: Jesper de Jong (links) en Suzan Lamens (rechts) in actie.

Door zeges van Iryna Shymanovich, Sarah van Emst en Guy den Heijer stond het na de enkelspelen 3-1 in Apeldoorn en met een 6-3, 6-3 overwinning op Lesley Pattinama-Kerkhove/Loes Ebeling Koning haalden Van Emst en Shymanovich het vierde punt binnen voor de promovendus. Jesper de Jong en Bart Stevens wonnen wel het herendubbelspel met 6-2, 7-6 van Tom Clavel en David Pel. Van Emst blijft indruk maken dit seizoen en heeft tot dusverre de meeste overwinningen van alle spelers in de competitie (7-2 winst-verlies).

Krajicek en Lamens ongeslagen

Michaëlla Krajicek en Suzan Lamens van LTC Naaldwijk volgen met zes zeges en nul verliespartijen. Voor Krajicek kwamen vijf van die zes overwinningen in het dubbelspel tot stand. Lamens won tot dusverre vier enkelspelen en twee dubbelspelen. Naaldwijk speelde gelijk tegen zowel ALTA (op zaterdag) als Rapiditas (op zondag) en staat voorlopig op een gedeelde tweede plaats met Leimonias.

Uitslagen speelronde 4 (1 juni):

Leimonias FDJ Advocaten – Amstelpark Tennis Zuiver 4-2 (9-4 in sets)

Hans Janssen Makelaars Rapiditas – Greenberg Nielsen Zandvoort 2-4 (6-8)

Schoonderbeek Bouw ALTA – Van Der Ende Group Naaldwijk 3-3 (6-6)

Leadax Daisy – Baarn Lead Healthcare 3-3 (7-8)

Uitslagen speelronde 5 (2 juni):

Leadax Daisy – Greenberg Nielsen Zandvoort 4-2 (8-5 in sets)

Leimonias FDJ Advocaten – Baarn Lead Healthcare 4-2 (9-4)

Hans Janssen Makelaars Rapiditas – Van Der Ende Group Naaldwijk 3-3 (7-7)

Schoonderbeek Bouw ALTA – Amstelpark Tennis Zuiver 2-4 (6-9)

Programma speelronde 6 (4 juni):

Hans Janssen Makelaars Rapiditas - Leimonias FDJ Advocaten

Schoonderbeek Bouw ALTA - Leadax Daisy

Baarn Lead Healthcare - Amstelpark Tennis Zuiver

Van der Ende Group Naaldwijk - Greenberg Nielsen Zandvoort

De Eredivisie Gemengd wordt in twee weken tijd gespeeld met, na zeven speelronden, op 8 en 9 juni de play-offs op het tennispark van titelverdediger HLTC Leimonias. Klik hier voor het volledige programma en alle uitslagen. Klik hier voor een tussenstand.