Tallon

Nederland debuteert op United Cup en treft Noorwegen en Kroatië

Het nieuwe seizoen start voor Nederland bij de United Cup. Dit is een mixevenement in Australië dat voor de tweede keer wordt gehouden. Er wordt van 29 december tot en met 7 januari gespeeld in Perth en Sydney.

In totaal doen 18 landen mee aan de United Cup. De naties zijn onderverdeeld in zes groepen van drie landen. Debutant Nederland is ingedeeld in groep F met Noorwegen en Kroatië en speelt in Sydney (tien uur tijdverschil).

Alle teams bestaan uit maximaal zes spelers: drie mannen en drie vrouwen. Voor Nederland zijn dat Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker, Wesley Koolhof, Arantxa Rus, Arianne Hartono en Demi Schuurs.

Kroatië wordt door Borna Coric, Nino Serdarusic, Ivan Dodig, Donna Vekic, Petra Marcinko en Tena Lukas vertegenwoordigd. Noorwegen heeft vier spelers in de selectie: Casper Ruud, Andreja Petrovic, Malene Helgo en Ulrikke Eikeri.

Elke interland bestaat uit een mannenenkelspel, vrouwenenkelspel en gemengddubbel. De volgorde van het enkelspel kan variëren, maar het mixdubbel is altijd de derde partij.

Het duel tussen Nederland en Noorwegen staat voor zaterdag 30 december op het programma. Op dinsdag 2 januari volgt dan het treffen met Kroatië.

De winnaar van de groep plaatst zich voor de kwartfinale op donderdag 4 januari.

Naast nationale trots strijden de spelers ook om een totale prijzenpot van tien miljoen dollar en in totaal vijfhonderd punten voor de individuele wereldranglijst.

De winnaar van de United Cup krijgt een handgemaakte zilveren met 24 karaat gouden trofee. De Verenigde Staten was vorig jaar de winnaar.

De wedstrijden zijn live te volgen bij Viaplay.

Meer informatie over de United Cup, uitslagen en planning vind je hier.