Wesley Koolhof ABN AMRO WTT 3

Koolhof en Skupski overklast in finale China Open

De mooiste titel van het jaar hebben Wesley Koolhof en Neal Skupski al binnen, maar toch hadden ze graag het China Open bij hun Wimbledonkampioenschap gevoegd.

In de finale (op woensdag, ja) van het ATP 500-toernooi in Beijing ging het Nederlands/Britse duo echter onderuit. Ivan Dodig en Austin Krajicek pakten via 6-7(12) 6-3 10-5 de toernooizege.

De route naar de eindstrijd van Koolhof en Skupski liep voorspoedig. Het als tweede ingeschaalde duo won alle partijen in straight sets. Alleen in de finale werd een reguliere set ingeleverd.

Al had dat ook meer kunnen zijn, want Dodig en Krajicek hadden in de monster tiebreak van de openingsset, die met 14-12 werd gewonnen door Koolhof en zijn Britse partner, maar liefst vijf setpunten.

Het enige breakpunt in het tweede bedrijf werd direct een prooi voor Dodig en Krajicek, die doorstoomde naar 6-3 setwinst. In de matchtiebreak waren de Kroaat en de Amerikaan oppermachtig:10-5.

Dodig en Krajicek wonnen zodoende hun vijfde titel van het seizoen en blijven de wereldranglijst voor dubbelteams aanvoeren. Bij winst in Beijing hadden Koolhof en Skupski de eerste plaats overgenomen.

De teller voor Koolhof en Skupski blijft dit jaar op twee toernooizeges. Voor Wimbledon waren ze ook de beste op het gras van Libéma Open.

Het toernooicircuit gaat verder in Shanghai. In de eerste ronde van het ATP 1000-toernooi staan Koolhof en Skupski tegenover de Amerikanen Mackenzie McDonald en Frances Tiafoe.