IMG 20220917 WA0139

Griekspoor geplaatst op US Open; Van de Zandschulp en Rus ook in hoofdtoernooi

Vijftien jaar geleden was Roger Federer de laatste speler die de titel in het mannenenkelspel op de US Open met succes wist te verdedigen. Lukt het Carlos Alcaraz dit jaar? En komt er een droomfinale tussen de titelverdediger en Novak Djokovic? En hoe zal het schema bij de vrouwen ditmaal op verrassende wijze ontvouwen?

Genoeg vragen waar we vanaf maandag 28 augustus tot en met zondag 10 september stapje voor stapje antwoord op gaan krijgen.

Wij Nederlanders kijken natuurlijk met extra nieuwsgierigheid ook reikhalzend uit naar de optredens van onze landgenoten in New York.

Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus weten wie hun tegenstanders in de eerste ronde zijn. Het trio heeft zich rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi, waar Arianne Hartono zich bij hoopt te voegen.

De Meppelse is nog een zege verwijderd in het kwalificatietoernooi.

Griekspoor heeft op Flushing Meadows een geplaatste status. De nummer 24 van de plaatsingslijst treft in de openingsronde Arthur Fils. De 19-jarige Fransman staat op de wereldranglijst op plek 48 en speelde nog niet eerder tegen Griekspoor.

Van de Zandschulp neemt het op tegen Jordan Thompson. De Australiër kennen we nog van Libéma Open, waar hij in de eindstrijd tegenover Griekspoor stond. Van de Zandschulp en Thompson troffen elkaar nog niet eerder.

Voor Rus viel een geplaatste speelster in de persoon van Madison Keys in haar vakje. De Amerikaanse is het 17de reekshoofd.

Drie jaar geleden namen de speelsters het in de tweede ronde van de Australian Open ook tegen elkaar op. Het was toen Keys die aan het langste eind trok.

Dinsdag staat de rematch als tweede partij in het Louis Armstrong Stadium gepland.

Meer informatie over de US Open vind je hier.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden via Eurosport.