MF BJKC 16 april 2022DSC08399

BICT Groep ITF The Hague 2023 viert jubileum met sterk deelnemersveld

Het BICT Groep ITF The Hague 2023 gaat maandag 3 juli voor de vijfde keer van start. Het internationale toernooi voor zowel mannen als vrouwen vindt tot en met zondag 9 juli plaats op de gravelbanen van Sportcentrum De Rhijenhof.

De prijzenpot bij de mannen is gevuld met 25.000 dollar. De vrouwen mogen maar liefst 40.000 dollar verdelen. Dit is een verhoging ten opzichte van vorig jaar.

De upgrade zorgt er ook voor dat hoger geplaatste speelsters in Den Haag neerstrijken. Voor het eerst doet een speelster uit de top100 mee. En dat is niemand minder dan Arantxa Rus. De winnares van 2019 werd deze week uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi voor Wimbledon en speelt graag op gravel.

Daarnaast staan vijf speelsters uit de top200 op de deelnemerslijst, onder wie de enorm getalenteerde Brenda Fruhvirtova.

Opvallende naam is ook die van Kristina Mladenovic. De Fran├žaise was vijf jaar geleden de mondiale nummer tien in het enkelspel. In 2019 voerde ze de wereldranglijst in het dubbelspel aan.

Nederlandse troeven in het vrouwenenkelspel zijn er ook van Suzan Lamens en Eva Vedder. Het tweetal krijgt vast nog gezelschap van Nederlandse wildcardspeelsters en qualifiers.

In het mannentoernooi heeft Michiel de Krom van de organisatie een wildcard ontvangen. De speler uit Leidschendam voegt zich bij Jelle Sels, Max Houkes, Guy den Ouden, Thiemo de Bakker, Sidane Pontjodikromo, Alec Deckers, Ryan Nijboer en Deney Wasserman in het internationale veld.

Naast tennis vinden er op Sportcentrum De Rhijenhof tal van andere activiteiten plaats. Woensdag 5 juli is het Kidsday. Meerdere avonden zorgt een deejay voor live entertainment.

Foodtrucks en andere horecapunten maken de vakantiesfeer compleet en zeker een bezoek waard!

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.