Tamaela

TeamNL Billie Jean King Cupteam treft Oekraïne in Play-offs

Het TeamNL Billie Jean King Cupteam speelt tegen Oekraïne in de Play-offs in het weekend van 10 tot 12 november. De inzet is een plek in de Wereldgroep en deelname aan de Billie Jean King Cup Qualifiers in 2023. De locatie van de ontmoeting wordt later bekend gemaakt. De loting heeft bepaald dat Oekraïne een thuiswedstrijd (choice-of-ground) heeft, maar gezien de huidige situatie in Oekraïne gaat de ITF in overleg met het Oekraïense team over een geschikte locatie.

"Het is een hele pittige loting, Oekraïne heeft 4 speelsters in de top 100. We zullen met ons sterkste team moeten aantreden en er vol voor gaan. Het wordt een moeilijke klus, maar we gaan de uitdaging aan” zegt captain Elise Tamaëla in een eerste reactie op de loting. 

Het Nederlandse team plaatste zich in april in Antalya voor de Play-offs na winst in het beslissende duel tegen Servië. De winnaar van dit duel mag zich volgend jaar via de Billie Jean King Cup Qualifiers proberen te plaatsen voor de Finals. De verliezer speelt verder in de zone Groep I.

Overige duels in de Play-offs in november zijn:

Oekraïne – Nederland
Slowakije – Argentinië
België – Hongarije
Groot-Brittannië – Zweden
Brazilië – Korea Rep.
Servië – Roemenië
Japan – Colombia
Oostenrijk – Mexico