MF NK Rolstoeltennis 2021 3 Augustusdsc00276

Mannen gaan voor hattrick en vrouwen voor revanche op World Team Cup

De BNP Paribas World Team Cup wordt ook wel eens de Billie Jean King Cup of Davis Cup van het rolstoeltennis genoemd. Het landentoernooi wordt van 2-8 mei in de prachtige Algarve in Portugal gehouden.

De Nederlandse mannen gaan op jacht naar drie op een rij. Vorig jaar (ook in Portugal) zorgden Ruben Spaargaren en Tom Egberink voor de zege in de finale tegen Spanje. Een jaar eerder werd Spanje ook al verslagen.

In totaal wist de Nederlandse mannenploeg zes keer de World Team Cup te winnen.

De Nederlandse vrouwen gaan dit jaar voor herovering van de wereldtitel. Japan was vorig jaar in de eindstrijd te sterk voor Jiske Griffioen en Aniek van Koot.

Japan was pas het vierde land sinds de start van het evenement in 1994 dat de World Team Cup naast Nederland wist te winnen. De Verenigde Staten was in 1994 de beste, Australië won de titel in 1999, China lukte het in 2017 en alle andere 21(!) keer waren het de Nederlandse vrouwen die zich lieten kronen als wereldkampioenen.

Bij de Quads is Nederland tweevoudig titelverdediger. Sam Schröder en Niels Vink pakten zowel in 2021 als 2022 de eindzege.

Meer informatie over de World Team Cup vind je hier.

Bekijk de livestream van Centrecourt via deze link.