Z9A8310 (1)

Lewabo Huisman Groep neemt koppositie over van Suthwalda in rechtstreeks duel

Met nog twee speelrondes te gaan lijken Suthwalda en Lewabo Huisman Groep hun plek in de play-offs van de Kia Eredivisie Heren zo goed als veilig te hebben gesteld. Nieuwerkerk en Spijkenisse staan ook bij de bovenste vier, maar worden achterna gezeten door Naaldwijk en Leimonias FDJ Advocaten.

Lewabo Huisman Groep – Suthwalda 5-1
Voor eigen publiek boekte Lewabo Huisman Groep een ruime overwinning op Suthwalda en nam daardoor de koppositie over. De thuisclub werd echter behoorlijk geholpen doordat de landskampioen in maar liefst drie partijen moest opgeven.

Thiemo de Bakker en Stefan Wauters zorgden met zeges op Boy Westerhof en Sander Jans voor de ‘strijdend verdiende’ punten. Jans en Westerhof wisten in het dubbelspel voor Suthwalda het enige puntje te sprokkelen door Michel Meijer en Thijs Boogaard te verslaan.

Nieuwerkerk – Bastion Baselaar 6-0
Nieuwerkerk deed goede zaken door tegen Bastion Baselaar de maximale score te pakken en te klimmen naar plaats drie op de ranglijst.

Het krachtsverschil was dermate groot dat alleen Roeland van de Vorst namens Bastion Baselaar in zijn enkelspel meer dan vier games tegen Alban Meuffels wist te winnen. Guy den Heijer, Stephan Fransen en Jeroen Camfferman kende geen genade met respectievelijk Lukas Gruben, Frank van Gils en Mats Davids.

Ook de dubbels werden een eenzijdige aangelegenheid.

Spijkenisse – Naaldwijk 4-2
Op bezoek bij Spijkenisse pakte Naaldwijk een 2-0 voorsprong. Jing Long Weng versloeg Boy Vergeer en Fons van Sambeek was in een spannende driesetter Jannick Lupescu de baas. Jurriaan Bol en Glenn Smits herstelde de balans. Bol zette Jeroen Vanneste opzij en Smits was te sterk voor Stijn Pel.

De eindzege werd uiteindelijk in de dubbels bepaald. Smits/Vergeer versloeg Zoutendijk/Vanneste en Bol/Lupescu won van het bezoekende duo Loof/Sambeek.

Inquisit Consulting Heerhugowaard – Leimonias FDJ Advocaten 2-4
Door de 4-2 overwinning op bezoek bij Inquisit Consulting Heerhugowaard blijft Leimonias FDJ Advocaten zicht houden op een play-offs ticket.

Na de singles was de stand nog gelijk. Dax Donders en Teun Rozenberg zorgden namens Inquisit Consulting Heerhugowaard voor de punten. Kyvan Rietkerk en Lennert van der Linden deden dat namens Leimonias FDJ Advocaten.

Het verschil werd uiteindelijk in het dubbelspel gemaakt. Roland Stuurman en Zachary Eisinga waren namens de bezoekers uit Den Haag te sterk voor Noord-Hollanders Bart de Gier en Donders. Het koppel Van der Linden/Rietkerk rekende af met het Heerhugowaardse duo Van der Ven/Mak.

Bekijk hier alle uitslagen van speelronde 5.

Stand na speelronde 5

Lewabo Huisman Groep 22 punten
Suthwalda 20 punten
Nieuwerkerk 19 punten
Spijkenisse 18 punten
Naaldwijk 16 punten
Leimonias FDJ Advocaten 15 punten
Inquisit Consulting Heerhugowaard 9 punten
Bastion Baselaar 1 punt

Programma speelronde 6

Bastion Baselaar – Inquisit Consulting Heerhugowaard
Suthwalda – Spijkenisse
Leimonias FDJ Advocaten – Nieuwerkerk
Naaldwijk – Lewabo Huisman Groep