MF playoff eredivisie gemengd 2022 finaleDSC01431

Leimonias FDJ Advocaten op koers voor play-offweekend op eigen park

Na een Pinksterweekend vol toptennis in de Kia Eredivisie Gemengd hebben de teams een rustdag, voordat de laatste twee speeldagen aanbreken.

Leimonias FDJ Advocaten heeft de koppositie overgenomen van Hans Janssen Makelaars Rapiditas en daarmee de beste papieren om zich te plaatsen voor de play-offs op het eigen park.

Na het 4-2 verlies in de derde ronde op bezoek bij Schoonderbeek Bouw ALTA wist Leimonias FDJ Advocaten thuis met 4-2 te winnen van Greenberg Nielsen Zandvoort en pakte het tegen Hans Janssen Makelaars Rapiditas de maximale zes punten.

Hans Janssen Makelaars Rapiditas wist op zijn beurt met 5-1 te winnen bij Greenberg Nielsen Zandvoort en gelijk te spelen tegen Schoonderbeek Bouw ALTA. De club uit Nijmegen zakte dan wel naar plaats twee, maar staat met nog één wedstrijd te gaan tegen Baarn Lead Healthcare in goede positie voor de play-offs, die komend weekend op het programma staat.

Leimonias FDJ Advocaten en Hans Janssen Makelaars hebben al vijf wedstrijden gespeeld, terwijl de rest vier keer in actie is gekomen. De Kia Eredivisie Gemengd bestaat namelijk uit zeven teams, waardoor er elke speelronde één team vrij is.

Naaldwijk en Greenberg Nielsen Zandvoort staan na vier wedstrijden ook op een plek die recht geeft aan deelname in de play-offs. Na verlies op de openingsdag bleef Naaldwijk ongeslagen. Zowel Baarn Lead Healthcare als Amstelpark Spa Sport Hotel Zuiver werd met 5-1 verslagen.

Greenberg Nielsen Zandvoort rechtte na verlies tegen Hans Janssen Makelaars Rapiditas en Leimonias FDJ Advocaten de rug door met 6-0 te winnen van Schoonderbeek Bouw ALTA. De club uit Amersfoort maakt op de vijfde plek ook nog aanspraak op een ticket voor het play-offweekend. Dan moet het wel winnen van Amstelpark Spa Sport Hotel Zuiver en Naaldwijk.

Voor alle uitslagen, individuele wedstrijden en planning klik je hier.

Stand na speeldag vijf

Leimonias FDJ Advocaten 18 punten
Hans Janssen Makelaars Rapiditas 16 punten
Naaldwijk 15 punten
Greenberg Nielsen Zandvoort 14 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 11 punten
Amstelpark Spa Sport Hotel Zuiver 9 punten
Baarn Lead Healthcare 7 punten