Tallon Griekspoor Libema Open

Griekspoor bekroont droomweek met Libéma Opentitel

Tallon Griekspoor heeft zijn droomweek op Libéma Open bekroond met de titel. In de spannende finale was hij met 6-7(4) 7-6(3) 6-3 te sterk voor Jordan Thompson en volgt hij Tim van Rijthoven op als kampioen.

Door de regen moesten de spelers lang wachten tot zij aan de titelstrijd konden beginnen. Het was Thompson die Griekspoor in de openingsgame wist te breaken, maar de Noord-Hollander repareerde de schade een game later direct.

De openingsset moest door een tiebreak worden beslist. Hierin kwam de Australiër met 4-1 voor. Hij zag zijn voorsprong slinken, maar was net op tijd bij de les om het eerste bedrijf naar zich toe te trekken.

In de tweede set was het Griekspoor die de beste papieren had, maar het lukte hem niet om bij 5-3 de set op eigen service binnen te halen. Opnieuw moest een tiebreak de setwinst bepalen. Nu was het de nieuwe Nederlandse nummer één die het koelbloedigste was en een beslissende set wist af te dwingen.

Gedragen door het publiek bleef Griekspoor knokken voor elk punt en een break op 3-2, gevolgd door een goede servicegame gaf hem een marge van drie games op het scorebord. Bij 5-3 serveerde hij zich naar de titel en liet hij zich na het wedstrijdpunt plat op het gras vallen.

De winst betekende voor Griekspoor de tweede ATP-titel van het seizoen. Eerder dit jaar was hij ook de beste in Pune. Ook gaat hij voor het eerst de top30 in.