HK210602 290

Deze landgenoten strijden voor plek in hoofdschema Roland Garros

De route naar het hoofdtoernooi van Roland Garros is deze week ingeslagen. 128 mannen en evenzoveel vrouwen strijden via de kwalificaties voor een felbegeerde plaats in het hoofdschema van het Parijse gravel Grand Slam.

Arantxa Rus is de hoogst geplaatste Nederlandse die in actie komt. De nummer drie van de plaatsing wist zich de afgelopen weken knap te kwalificeren voor de grote WTA-toernooien van Madrid en Rome en start haar missie deze week tegen Audrey Albie. De 28-jarige Française doet mee met een wildcard.

Lesley Pattinama-Kerkhove treft net als Rus een onbekende speelster. Zij neemt het op tegen Leyre Romero Gormaz. Pattinama-Kerkhove speelde nog niet eerder tegen de 21-jarige speelster uit Spanje.

Arianne Hartono is gekoppeld aan Sara Bejlek. De pas 17-jarige Tsjechische is de huidige nummer 180 op de ranking.

Bij de mannen is Nederland met drie spelers in het kwalificatietoernooi vertegenwoordigd. Jelle Sels, Gijs Brouwer en Jesper de Jong gaan proberen net als Rus en Pattinama-Kerkhove om drie winstpartijen te boeken en daarmee hun debuut in het hoofdschema te maken.

Brouwer is als 19de ingeschaald en wist zich vorig jaar op de US Open te kwalificeren. Om dat kunststukje te herhalen dient hij in ieder geval te zien af te rekenen met Juan Pablo Ficovich. Vorig jaar wist hij de Argentijn op een challenger in Italië al eens te verslaan.

Sels heeft een pittige loting voorgeschoteld gekregen. In de persoon van de getalenteerde Zwitser Dominic Stricker. De twintigjarige linkshandige speler is als negende geplaatst.

De Jong is in de openingsronde gekoppeld aan Maximilian Neuchrist. De 31-jarige Oostenrijker en de negen jaar jongere De Jong troffen elkaar nog niet eerder.

Het hoofdtoernooi van Roland Garros begint zondag 28 mei. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn al verzekerd van deelname in het enkelspel.

De wedstrijden worden uitgezonden op Eurosport en via de Eurosport Player.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

Volg onze landgenoten ook via de social mediakanalen van KNLTB Toptennis.