Afbeelding van WhatsApp op 2023 04 15 om 15.51.04

TeamNL Billie Jean King Cupteam plaatst zich knap voor Play-off in november

Het TeamNL Billie Jean King Cupteam heeft de play-offs om een plek in de wereldgroep van de Billie Jean King Cup bereikt. In Antalya werd het beslissende duel tegen Servië met 2-1 gewonnen.

De Nederlandse tennissters speelden afgelopen week in Groep A van de Europees/Afrikaanse zone. Het team van Elise Tamaëla bestond uit Lesley Pattinama-Kerkhove, Suzan Lamens, Lexie Stevens, Bibiane Schoofs en Demi Schuurs.

In de poule met Hongarije, Turkije, Letland en Egypte werd Oranje achter Hongarije tweede. De nummers een van elke groep plaatsten zich voor de play-off ronde in november. De landen die op de tweede plaats in hun groep eindigden speelden onderling voor het laatste play-off ticket.

Tegen Servië was de stand na de singles in evenwicht. Pattinama-Kerkhove moest haar meerdere erkennen in Olga Danilovic. Lamens rekende af met Lola Radivojevic, waardoor het dubbelspel de beslissing moest brengen.

Wereldtopper in het dubbelspel Schuurs trad daarin aan met Lamens tegen het koppel Danilovic/Kozarov. De Nederlandse speelsters waren in een spannend duel met 7-5 7-6(3) net iets sterker.

Het TeamNL Billie Jean King Cupteam mag zodoende in november proberen terug te keren in de Wereldgroep van het landentoernooi. De tegenstander en locatie wordt later bekend.