O9A8757

Lewabo Huisman Groep en Naaldwijk boeken ruime zeges; Suthwalda blijft ongeslagen

Na een gelijkspel op de openingsdag van de Kia Eredivisie Heren hebben Lewabo Huisman Groep en Naaldwijk op dag twee voor eigen publiek een ruime zege geboekt. Kampioen Suthwalda pakte als enige een tweede zege op rij.

Lewabo Huisman Groep – Bastion Baselaar 6-0
Voor eigen publiek was Lewabo Huisman Groep oppermachtig tegen Bastion Baselaar. De bezoekers uit Rosmalen werden niet eens een set gegund. Alleen Stefan Wauters had het in zijn enkelspel tegen Roeland van de Vorst lastig. De Belg won met 7-6 7-5. Thiemo de Bakker moest vier games afstaan aan Phillipe Drouen, Seppe Cuypers zes aan Lukas Gruben en Michel Meijer slechts één game aan Frank van Gils.

Beide dubbels leverden ook eenvoudige overwinningen voor de thuisspelers op, waardoor de maximale score werd bereikt. Bastion Baselaar wacht door het 6-0 verlies nog steeds op de eerste punten.

Naaldwijk – Inquisit Consulting Heerhugowaard 5-1
In Naaldwijk zag het er ook lang naar uit dat de maximale score naar de thuisclub zou gaan, maar Inquisit Consulting Heerhugowaard wist daar net op tijd een stokje voor te steken.

Al stond de tussenstand van 4-0 na de singles op het bord toch was het krachtverschil minder groot dan de stand zou doen vermoeden. Zowel Thijmen Loof als Pieter de Lange won zijn enkelspel in de tiebreak van de derde set. Loof deed dat tegen Bart de Gier en De Lange versloeg Jake Mak in extremis. Tibo Colson had geen moeite met Dax Donders, terwijl Stijn Pel terugkwam van een set achterstand tegen Teun Rozenberg.

Arko Zoutendijk en Colson brachten het vijfde punt voor Naaldwijk binnen door het koppel Van der Ven/Mak te verslaan. De Gier en Donders redden de eer voor de bezoekers door te winnen van het duo Loof/Pel.

Suthwalda – Nieuwerkerk 4-2
Suthwalda heeft ook op de tweede speeldag de winst gepakt. In Zuidwolde waren de dubbels doorslaggevend tegen Nieuwerkerk.

Na de vier singles was alles nog in balans. Namens de thuisclub zorgden Boy Westerhof en Niels Visker voor de punten door respectievelijk Peter Torebko en Alban Meuffels te verslaan. Nieuwerkerkers Guy den Heijer en Daniel Verbeek zorgden voor de gelijke tussenstand. Den Heijer versloeg Jarno Jans. Verbeek rekende af met zijn achternaamgenoot Sem.

De dagzege kwam uiteindelijk doordat Suthwalda beide dubbels naar zich toe wist te trekken. Tim van Terheijden en Sem Verbeek waren te sterk voor Jeroen Camfferman en Torebko. Visker en Westerhof rekenden af met Den Heijer en Daniel Verbeek.

Spijkenisse – Leimonias FDJ Advocaten 3-3
De Zuid-Hollandse strijd tussen Spijkenisse en Leimonias FDJ Advocaten leverde geen winnaar op.

Elke speelronde op Sportpark Groenewoud werd keurig verdeeld. Glenn Smits versloeg namens Spijkenisse Roland Stuurman, terwijl Lennart van der Linden zich namens Leimonias FDJ Advocaten langs Jannick Lupescu sloeg. Thuisspeler Jurriaan Bol rekende af met Michiel de Krom, maar zag op de baan naast zich dat zijn teamgenoot Thorsten Sollie na twee sets de strijd tegen Zachary Eisinga moest staken.

Net zoals in de singles werden de dubbels ook verdeeld tussen de twee clubs. Namens Spijkenisse zorgde het duo Sollie/Vergeer voor een punt, terwijl Leimonias FDJ Advocaten kon rekenen op het koppel De Krom/Van der Linden voor een winstpunt en daarmee was het gelijkspel een feit.

Alle uitslagen van speelronde 2 vind je hier.

Speelronde 3 zondag 23 april
Nieuwerkerk – Naaldwijk
Bastion Baselaar – Spijkenisse
Inquisit Consulting Heerhugowaard – Suthwalda
Leimonias FDJ Advocaten – Lewabo Huisman Groep

Stand na speelronde 2
Suthwalda 10 punten
Lewabo Huisman Groep 9 punten
Naaldwijk 8 punten
Leimonias FDJ Advocaten 6 punten
Inquisit Consulting Heerhugowaard 5 punten
Nieuwerkerk 5 punten
Spijkenisse 5 punten
Bastion Baselaar 0 punten