Z9A8247

Belangrijke uitzeges voor Suthwalda en Lewabo Huisman Groep

De lente wil nog niet vlotten, maar de Kia Eredivisie Heren heeft inmiddels drie speelrondes achter de rug. Suthwalda en Lewabo Huisman Groep boekten belangrijke uitzeges, terwijl Bastion Baselaar nog wacht op het eerste punt.

Inquisit Consulting Heerhugowaard – Suthwalda 1-5
De thuisnederlaag van Inquisit Consulting Heerhugowaard is uiteindelijk vors, maar Suthwalda had in drie van de vier singles een derde set nodig. Dax Donders was namens Inquisit Heerhugowaard in de beslissende set Jarno Jans de baas. Sem Verbeek en Tim van Terheijden hadden beiden drie sets nodig om Suthwalda een winstpunt te bezorgen. Verbeek deed in de tiebreak van de derde set tegen Bart de Gier en Van Terheijden met 6-2 in de laatste set tegen Jake Mak. Boy Westerhof was duidelijk een maatje te groot voor Teun Rozenberg: 6-1 6-1.

Beide dubbels leverden een straight sets overwinning voor de bezoekers uit Zuidwolde, waardoor de landskampioen met vijf punten vertrok uit Heerhugowaard.

Bastion Baselaar – Spijkenisse 0-6
Op bezoek bij Bastion Baselaar pakte Spijkenisse de volle winst. De Brabanders wachten deze competitie nog op hun eerste punt, maar dat zat er tegen de bezoekers uit Spijkenisse niet in. Alle duels werden in twee sets beslist.

Thorsten Sollie versloeg Phillipe Drouen, Glenn Smits kende geen problemen met Lukas Gruben, Jannick Lupescu was te sterk voor Roeland van de Vorst en Boy Vergeer rekende af met Mats Davids. Beide dubbels gingen ook naar de bezoekers, waardoor Spijkenisse met de volle buit huiswaarts keerde.

Nieuwerkerk - Naaldwijk 5-1
Nieuwerkerk had tegen Naaldwijk door alle singles te winnen een riante voorsprong opgebouwd. Guy den Heijer had tegen Christopher Heyman drie sets nodig. Zijn teamgenoot Jeroen Camfferman had een derde set tiebreak nodig om Thijmen Loof te verslaan. Nick van der Meer versloeg Stijn Pel in twee tiebreaks en Alban Meuffels kende minder problemen tegen Tibo Colson: 6-4 6-1.

De dubbels werden door opgaves gedomineerd en verdeeld tussen beide teams, waardoor de eindstand 5-1 werd in het voordeel van Nieuwerkerk. 

Leimonias FDJ Advocaten – Lewabo Huisman Groep 2-4
De basis voor de overwinning van Lewabo Huisman Groep op bezoek bij Leimonias FDJ Advocaten werd in de singles gelegd. Thiemo de Bakker, Thijs Boogaard en Stefan Wauters versloegen respectievelijk Michiel de Krom, Zachary Eisinga en Roland Stuurman. Voor de thuisploeg zorgde Lennert van der Linden voor een punt door Michel Meijer te verslaan.

De dubbels leverde voor beide clubs een winstpunt op, waardoor de 4-2 zege voor voormalig kampioen Lewabo Huisman Groep een feit was.

Bekijk hier alle uitslagen.

Speelronde 4 zondag 7 mei
Lewabo Huisman Groep – Inquisite Consulting Heerhugowaard
Suthwalda – Leimonias FDJ Advocaten
Spijkenisse – Nieuwerkerk
Naaldwijk – Bastion Baselaar

Stand na speelronde 3
Suthwalda 15 punten
Lewabo Huisman Groep 13 punten
Spijkenisse 11 punten
Nieuwerkerk 9 punten
Naaldwijk 8 punten
Leimonias FDJ Advocaten 8 punten
Inquisit Consulting Heerhugowaard 6 punten
Bastion Baselaar 0 punten