MF BJKC 15 april 2022DSC07897

Rus wint ITF-toernooi; Pattinama-Kerkhove verliezend finalist

Arantxa Rus heeft haar eerste toernooizege van 2023 te pakken. In Anapoima pakte ze de titel van het met 40.000 dollar gedoteerde ITF-toernooi. Lesley Pattinama-Kerkhove speelde de finale in Praag, maar moest haar meerdere erkennen in Antonia Ruzic.

In Colombia bereikte Rus voor de tweede keer de eindstrijd van een ITF-toernooi. Eind februari trok ze zich vlak voor de titelstrijd in Arcadia tegen Sara Errani terug.

De 32-jarige Rus was in Anapoima als eerste geplaatst en maakte haar status helemaal waar. Alleen in de finale moest ze een set aan haar tegenstandster laten. Sinja Kraus werd met 6-3 6-7(3) 6-2 verslagen.

Door de toernooiwinst mag Rus zeventig punten voor de wereldranglijst bijschrijven. De nummer één van Nederland stijgt daardoor twintig plekken en is op de nieuwe ranking op plek 110 terug te vinden.

Praag
Een soortgelijk toernooi als Rus speelde Pattinama-Kerkhove in Praag. De 31-jarige Zeeuwse kwam in de eindstrijd niet in de buurt van de overwinning. De Kroatische qualifier was met 6-4 6-1 de sterkste.

Pattinama-Kerkhove verdiende met het halen van de finale 42 punten, wat haar brengt naar plaats 201 op de wereldranglijst.