MFLibema Open 2022 woensdag 8 juniDSC03796

Koolhof en Skupski runners-up bij Masters 1000-toernooi van Indian Wells

Wesley Koolhof en Neal Skupski hebben net naast hun eerste toernooizege van 2023 gegrepen.

Het topduo verloor bij het Masters 1000-toernooi van Indian Wells in de finale met 6-3 2-6 10-8 van Rohan Bopanna en Matthew Ebden.

Na zeven gezamenlijk gewonnen titels in 2022 speelden Koolhof en Skupski hun eerste eindstrijd van het nieuwe seizoen. Vorig jaar waren ze winnaars van de grootste ATP-toernooien in Madrid, Montreal en Parijs. In Indian Wells ging een vierde eindzege bij een Masters 1000-toernooi net aan hun neus voorbij.

De ongeplaatsten Bopanna en Ebden schakelden eerder in het toernooi titelverdedigers Jack Sock en John Isner uit. De 43-jarige Bopanna kroonde zich ook als oudste winnaar van een Masters 1000-toernooi. De voormalige partner van Matwé Middelkoop passeerde met zijn zege de Canadees Daniel Nestor.

In Indian Wells waren Koolhof en zijn Britse partner het als eerste geplaatste koppel. Door het bereiken van de finale verstevigden Koolhof en Skupski wel hun gedeelde eerste positie op de wereldranglijst voor dubbelaars.

Deze week komt het duo in actie bij het Masters 1000-toernooi van Miami. Ook daar zijn Koolhof en Skupski de toernooifavorieten. Ze treffen in de openingsronde Australian Openwinnaars Jason Kubler en Rinky Hijikata.