Diede de Groot (7)

Rolstoeltennissers beginnen aan Australian Open; De Groot en Vink topseeds

De schema’s van het rolstoeltennis op de Grand Slamtoernooien zijn uitgebreid naar 16 spelers. Dit jaar strijden op de Australian Open zowel in het vrouwen- als mannenenkelspel drie landgenoten om de titels, waarbij Diede de Groot de torenhoge favoriet is.

Wie stopt De Groot? De nummer één van de wereld won bij de laatste vijf edities van de Australian Open vier keer de titel in het vrouwenenkelspel. Als eerste reekshoofd opent ze in Melbourne haar jacht op haar 17de Grand Slamtitel tegen Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika.

Een ontmoeting met Aniek van Koot kan in de halve finale plaatsvinden. De dubbelmaatjes zitten bij elkaar in de bovenste helft van het schema. De als derde geplaatste Van Koot begint haar toernooi tegen Angelica Bernal uit Colombia.

Jiske Griffioen is de derde Nederlandse die in actie komt. Onderaan het schema komt de nummer vier van de plaatsingslijst als eerste in actie tegen de Duitse Katharina Kruger.

Bekijk hier het complete speelschema.

Het mannenenkelspel telt met Maikel Scheffers, Tom Egberink en Ruben Spaargaren ook drie Nederlanders. Alle drie zijn ongeplaatst. Spaargaren heeft van het drietal het zwaarste geloot. Hij treft namelijk de als tweede ingeschaalde Gustavo Fernandez uit Argentinië.

Scheffers neemt het op tegen Takuya Miki uit Japan en Egberink kruist de degens met de Brit Gordon Reid.

Bekijk hier het complete speelschema.

In het onderdeel Quads zijn onze landgenoten de nummers één en twee van de plaatsingslijst.

Niels Vink staat als topseed bovenaan het schema in de eerste ronde tegenover Ymanitu Silva. Sam Schröder is in zijn openingsronde onderin gekoppeld aan Heath Davidson.

Bekijk hier het complete speelschema.

Het rolstoeltennistoernooi begint dinsdag. Alle wedstrijden zijn live te zien via Discovery+ of Eurosport.nl.