ABN - Wazige mascotte

Na Davis Cup nu alle ogen gericht op jubilerend ABN AMRO Open

Na het geweldige Davis Cupweekend in Groningen staat het volgende internationale topevent op punt van beginnen: de 50ste editie van ABN AMRO Open.

In Rotterdam Ahoy komt van 13 tot en met 19 februari de wereldtop van de ATP Tour en ITF Wheelchair Tennis Tour bij zowel mannen als vrouwen in actie.

Een bezoek aan het evenement betekent meer dan tennis kijken en is sinds jaar en dag een echt dagje uit voor de hele familie.

Maar het belangrijkste blijft tennis. Felix Auger-Aliassime zal op de toppen van zijn kunnen moeten spelen om zijn titel te verdedigen. De Canadees, nummer zeven op de wereldranglijst, behoort tot een groep van maar liefst vijf top10-spelers.

Australian Openfinalist Stefanos Tsitsipas en oud-winnaar Andrey Rublev staan met respectievelijk plaats drie en vijf hoger dan Auger-Aliassime op de ranking. Holger Rune (ATP-9) en Hubert Hurkacz (ATP-10) zijn de andere spelers die bij de beste tien van de wereld horen.

Daniil Medvedev, Pablo Carreno Busta, Alexander Zverev en Jannik Sinner zijn ook grote namen uit de top20 die in Rotterdam neerstrijken.

Het deelnemersveld van de 50ste editie telt in totaal drie spelers wiens naam op de kampioensring langs het centre court prijken. Stan Wawrinka (2015), Rublev (2021) en Auger-Aliassime (2022).

Nederlandse inbreng is er natuurlijk van Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven. Gijs Brouwer ontving op het laatste moment ook een wildcard. Jesper de Jong, Max Houkes en Sidane Pontjodikromo probeerden via het kwalificatietoernooi een felbegeerd plaatsje in het hoofdschema te bemachtigen, maar slaagde helaas niet in hun missie.

In het dubbelspel verschijnen Wesley Koolhof, Robin Haase, Matwé Middelkoop, Van de Zandschulp en Griekspoor op de baan. Vorig jaar wonnen Haase en Middelkoop de dubbeltitel.

Wereldtop rolstoeltennis
Voor het eerst in het 15-jarig bestaan van het rolstoeltoernooi doen ook vrouwen mee.

Nummer één van de wereld Diede de Groot voert het schema voor nummer twee Yui Kamiji aan. Nederlandse toppers Aniek van Koot, Jiske Griffioen en de jonge Lizzy de Greef zijn ook van de partij.

Bij de mannen is de wereldtop eveneens vertegenwoordigd. Nederlandse inbreng is er van Ruben Spaargaren, Tom Egberink en Maikel Scheffers.

De wedstrijden op het centre court van ABN AMRO Open worden live uitgezonden op Ziggo Sport.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je op de website van ABN AMRO Open.