MF wedstrijddag Amerika Davis Cup Glasgow 17 sept 2022DSC00647

TeamNL Davis Cupteam speelt in Groningen tegen Slowakije

Het TeamNL Davis Cupteam speelt de kwalificatieronde voor de Davis Cup Finals tegen Slowakije op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023 in Martiniplaza in Groningen. Dat heeft de KNLTB vandaag bekendgemaakt. Voor deze ontmoeting wordt een indoor hardcourt baan aangelegd. De winnaar van het duel plaatst zich direct voor de Davis Cup Finals in september, de verliezer speelt in september een play-off duel in Wereldgroep I.

Technisch Directeur Jacco Eltingh is blij met Groningen als speelstad: “We kijken er naar uit om in Groningen te spelen. Van oudsher is Groningen een Davis Cup stad, met veel studenten als trouwe supporters van het Davis Cupteam. De studenten reizen vaak mee en dat zorgt altijd voor een fantastische sfeer tijdens de wedstrijden. Dat zagen we ook afgelopen voorjaar in Den Haag en bij de Davis Cup Finals in Glasgow en Malaga. We verwachten in februari ook veel Oranjefans op de tribunes in Groningen. Misschien zijn we wel licht favoriet, maar je moet het toch altijd maar weer doen. De steun van deze fans achter je helpt dan enorm".

De Groningse wethouder Sport, Inge Jongman kijkt uit naar de Davis Cup ontmoeting in Groningen. “Het is bijna 10 jaar geleden dat het Davis Cupteam in Groningen speelde. Het is een fantastisch evenement en ik ben trots dat we de spelers weer mogen ontvangen. Dit sluit ook mooi aan bij onze ambitie om topsportevenementen in Martiniplaza te organiseren en het is een geweldige manier om mensen enthousiast maken voor de sport en te laten genieten van toptennis. Dus ik nodig iedereen uit om vooral naar Groningen te komen om het Nederlandse team aan te moedigen, en om de stad te leren kennen”.

Martiniplaza is het strijdtoneel. Directeur Willem de Kok is samen met de KNLTB gestart met de voorbereidingen. “Een tennisstadion vol Oranjefans, daar gaan we voor. Zo’n 4000 supporters kunnen we plaatsen op de tribunes. Het belooft een mooi feest te worden, waar sportliefhebbers kunnen genieten van toptennis. Martiniplaza heeft alles in huis om er een geweldige belevenis van te maken.

Nederland vs. Slowakije
Nederland en Slowakije speelden slechts één keer eerder tegen elkaar. De enige ontmoeting in 2005 werd gewonnen door de huidige nummer 27 van de Davis Cupranglijst. Nederland staat op plek 14.

Het Davis Cup duel tussen Nederland en Slowakije wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen.

Ticketverkoop
De ticketverkoop voor het duel is gestart. Tickets zijn te bestellen via de ticketshop. Voor tickets die vóór 31 december 2022 worden besteld geldt een early bird tarief. KNLTB-leden ontvangen €10,- korting en betalen €25,- i.p.v. €35,- per ticket. Ook zijn er passe-partout tickets (beide dagen) beschikbaar.

Meer informatie over de Davis Cup, de spelers en het programma vind je hier