Suzan Lamens NK tennis 2022

Lamens prolongeert titel NK Tennis met winst op Schoofs

Suzan Lamens heeft haar nationale titel in het enkelspel weten te prolongeren. In de finale van het NK Tennis 2022 in Amstelveen was ze met 6-4 6-3 te sterk voor Bibiane Schoofs.

Zonder setverlies bereikten Lamens en Schoofs de titelstrijd. Lamens rekende in de halve finale af met Jasmijn Gimbrere, terwijl de 34-jarige Schoofs het jonge talent Joy de Zeeuw aan de kant zette.

Schoofs werd in 2016 Nederlands kampioen, maar kende een carrière vol blessureleed. In november maakte ze na een pauze van zes maanden haar rentree op de internationale tour.

De als eerste geplaatste Lamens maakte dit jaar haar debuut in het TeamNL Billie Jean King Cupteam. De 23-jarige speelster uit Berkel en Rodenrijs toonde in de titelstrijd op het Nationaal Tennis Centrum haar potentie.

Waar Lamens vooral vanaf de baseline opereerde, zocht Schoofs regelmatig het net op. Met veel variatie probeerde de routinier het solide spel van de titelverdedigster te ontregelen. Lamens op haar beurt stuurde Schoofs zo vaak als het kon van links naar rechts over de baan, waardoor een vermakelijke wedstrijd ontstond.

Op 4-4 in de eerste set haperde de opslag van Schoofs waar Lamens van kon profiteren. Ze brak en serveerde een game later succesvol voor winst van de openingsset: 6-4

Het tweede bedrijf ging tot 2-2 gelijk op. Schoofs had tot dan toe het betere van het spel, maar leverde als eerste toch haar servicegame in. Lamens stootte door naar 5-2 en benutte het momentum.

Serveren voor de winst lukte niet, maar een game later sloeg ze zich via enkele fraaie passeerslagen naar de winst met 6-4 6-3 en haar tweede nationale titel op rij.

Dubbelspel
De finale in het dubbelspel kon helaas niet volledig worden uitgespeeld. Jasmijn Gimbrere en Isabelle Haverlag zagen Rosalie van der Hoek en Annelin Bakker de strijd na de eerste set staken.

Het als eerste geplaatste koppel had de openingsset al met 6-1 in de tas.