DSC09787

Bakker en Forger de sterksten op Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen

De tweede week van de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen (NOJK) zit er op. Na eerder de titels in de leeftijdsklasse tot en met 12 en 16 jaar te zijn uitgereikt, was het de beurt aan de talenten tot en met 14 en 18 jaar om in Sportcentrum De Rhijenhof de strijd aan te gaan.

Abel Forger en Annelin Bakker kroonden zich in Den Haag tot de beste junioren tot en met 18 jaar.

De als tweede geplaatste Bakker rekende in de finale af met Loes Ebeling Koning. De nummer vijf van de plaatsing pakte vorige week nog de nationale titel voor speelsters tot en met 16 jaar. In de eindstrijd van de oudste leeftijdscategorie waren de speelsters vooral in de openingsset aan elkaar gewaagd. Het was Bakker die met 7-5 6-1 uiteindelijk de beste was.

In de zomer was Bakker runner-up bij de NJK in Hilversum, maar pakte nu dus wel de hoofdprijs bij de indooreditie van de nationale kampioenschappen.

Bij de jongens toonde Forger aan dit jaar de beste te zijn. Na het NJK greep hij ook de winst bij het NOJK. Opnieuw rekende hij af met Kyvan Rietkerk. Net als een paar maanden geleden waren de setstanden 6-4 6-4 in het voordeel van de topfavoriet.

De nationale titels voor spelers tot en met 14 jaar waren voor Raul Clarijs en Antonia Stoyanov.

De als derde geplaatste Clarijs versloeg in de finale op overtuigende wijze Joris Clermonts. Het eerste reekshoofd werd door Clarijs met 6-2 6-2 aan de kant gezet.

Stoyanov was bij de meisjes het tweede reekshoofd en zag de als derde ingeschaalde Sophie Ray tegenover zich in de titelstrijd. Zoals in al haar wedstrijden bleef Stoyanov zonder setverlies en sloeg zich met 6-3 6-3 naar de eindzege.

Nu de nationale titels in het enkelspel zijn verdeeld, wordt in het weekend van 17 en 18 december om de hoofdprijzen in het dubbelspel gestreden.