NOJK meisje slaat smash

Toptalenten in actie op Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen

In Racketcentrum De Rhijenhof zijn de banen de komende weken bezet door de Nederlandse topjeugd. De beste spelers onder de 18 jaar komen in Den Haag in actie op de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen (NOJK).

Twee keer per jaar treffen de talenten in de leeftijdscategorieën tot en met 12, 14, 16 en 18 jaar elkaar op een nationaal kampioenschap. In de zomer is dat op de gravelbanen van het Tulip Tennis Center in Hilversum en in de winter zijn de indoorbanen van Racketcentrum De Rhijenhof het speelveld.

Om de speelschema’s met 32 talenten per categorie in te kunnen plannen, is het eerst de beurt aan de jongens en meisjes tot en met 12 en 16 jaar. Zij spelen tot en met zaterdag 3 december in het enkelspel om de nationale titels. Van 6 tot en met 10 december betreden de singelaars tot en met 14 en 18 jaar de baan.

In de leeftijdsklasse tot en met 16 jaar staat er ook deelname in de oudste categorie op het spel. De meisjes die de kwartfinale bereiken mogen een week later ook aantreden in de categorie tot en met 18 jaar. Voor de jongens geldt dat voor de vier halve finalisten.

Het weekend van 17 en 18 december is het groot feest, want dan komen alle spelers tegelijk in actie voor de nationale dubbeltitels.

Dit zijn de winnaars van de NOJK 2021:

T/m 12 jaar: Sophie Ray en Stan Put

T/m 14 jaar: Britt du Pree en Sander Paradis

T/m 16 jaar: Isis van den Broek en Kyvan Rietkerk

T/m 18 jaar: Isis van den Broek en Daniel Verbeek

Meer informatie, uitslagen en planning van de NOJK t/m 12 en 16 jaar vind je hier.

Meer informatie, uitslagen en planning van de NOJK t/m 14 en 18 jaar vind je hier.