MF wedstrijddag Amerika Davis Cup Glasgow 17 sept 2022 DSC9309

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Jaarlijks sluit de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar af tijdens de Nationale Kampioenschappen Tennis. Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) wederom gastheer van dit eindejaarstoernooi. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Golden Slam winnares Diede de Groot. 

Technisch Directeur Jacco Eltingh: "De afgelopen jaren is het Nationaal Tennis Centrum dé plek waar het NK Tennis wordt gespeeld en daar ben ik blij mee. Het is een mooie en fijne locatie, want alle faciliteiten zijn aanwezig en de samenwerking is goed. Voor veel spelers is het ook een vertrouwde plek, want een groot gedeelte van de spelers traint hier regelmatig. 

De Nationale Kampioenschappen zijn een belangrijk toernooi, omdat het spelers de mogelijkheid geeft om dichtbij huis wedstrijdritme op te doen voor het nieuwe tennisseizoen, want eind december vertrekt een groot gedeelte richting Australië. Voor alle tennisfans is dit evenement een unieke kans om Nederlands beste spelers van dichtbij in actie te zien. Het belooft een mooie week te worden met veel beleving op en naast de baan. Kom langs en beleef het beste tennis van dichtbij in Amstelveen" aldus Eltingh.

Frans Poel, manager NTC Amstelveen: 
"NTC Amstelveen is met trots gastheer van de NK (rolstoel)Tennis. Een speciale week waarin wij alle toppers van dichtbij kunnen aanschouwen. Samen met de KNLTB gaan wij er een mooie week van maken. De unieke combinatie van recreatie- en topsport komt deze week extra op het NTC naar voren: recreatieve spelers helpen en ondersteunen als vrijwilligers, ballenkinderen komen van o.a. Tennisvereniging de Kegel en de topspelers die hier dagelijks trainen strijden deze week om de nationale titels".

Deelnemersveld

Tijdens de NK Tennis nemen Nederlandse topspelers en speelsters het tegen elkaar. Bij de mannen verdedigt Nederlands beste tennisser Botic van de Zandschulp zijn titel. Hij won vorig jaar in de finale van Gijs Brouwer. Van de Zandschulp is in sterk gezelschap van Tallon Griekspoor, Jesper de Jong, Robin Haase en Guy den Ouden. Bij de dames voert winnares van vorig jaar Suzan Lamens de lijst aan.

Ook de nationale top van het rolstoeltennis strijkt neer in Amstelveen. Met Paralympisch kampioen Diede de Groot en medaillewinnaars Aniek van Koot en Maikel Scheffers is het speelveld voorzien van spelers op het hoogste internationale niveau.

Live kijken

Van maandag tot en met donderdag zijn de wedstrijden gratis toegankelijk voor publiek. Voor vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier tickets kopen. Kids tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, maar hebben wel een toegangsticket nodig (te verkrijgen via ticketshop).

Het kwalificatietoernooi is op zondag 11 en maandag 12 december. Het hoofdtoernooi start op dinsdag 13 december. De finales van dubbelspel (en enkelspel rolstoeltennis) worden gespeeld op zaterdag 17 december. De finales van het enkelspel zijn op zondag 18 december en worden uitgezonden door ZiggoSport.

Meer informatie over de deelnemers, het speelschema, planning en uitslagen vind je hier