DSC09049

Eerste winnaars Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen bekend

De eerste week van de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen zit er op. Op de banen van Sportcentrum De Rhijenhof in Den Haag werden de titels in het enkelspel tot en met 12 en 16 jaar verdeeld. Stan Put, Farah Janssen, Manvydas Balciunas en Loes Ebeling Koning kroonden zich tot nationale indoorkampioenen.

In de jongste categorie toonde zowel Put als Janssen aan de sterkste dit seizoen te zijn. Beide spelers pakten in de zomer ook al de enkelspeltitel bij de Nationale Junioren Kampioenschappen op de buitenbanen.

De als eerste geplaatste Put stond het hele toernooi slechts 11 games af. In de eindstrijd werd ook de nummer zeven van de plaatsingslijst Liam de Bruijn overtuigend met 6-1 6-2 verslagen.

Janssen maakte bij de meisjes tot en met 12 jaar haar favoriete status waar. De topseed gunde in de finale tweede reekshoofd Emma Sanchez slechts twee games. Met 6-1 6-1 was de buit binnen voor Janssen.

Alle halve finalisten bij de jongens tot en met 16 jaar verdienden ook een plek in het hoofdschema in de categorie tot en met 18 jaar. Balciunas zal volgende week met veel vertrouwen opnieuw aantreden in Sportcentrum De Rhijenhof. Het eerste reekshoofd tot en met 16 jaar versloeg in de titelstrijd van zijn eigen leeftijdsklasse de ongeplaatste Boudewijn Willems met 6-2 6-1.

Bij de meisjes mogen de acht kwartfinalisten tot en met 16 jaar volgende week ook in de oudste leeftijdscategorie aantreden.

De finale tussen Rose Marie Nijkamp en Ebeling Koning werd gewonnen door Ebeling Koning. De nummer drie van de plaatsingslijst boekte een overtuigende 6-2 6-3 overwinning op eerste reekshoofd Nijkamp.

Meer informatie, uitslagen en planning van de NOJK t/m 12 en 16 jaar vind je hier.

Meer informatie, uitslagen en planning van de NOJK t/m 14 en 18 jaar vind je hier.